Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Nárcisz Duo - Teltvirágú fehér és sárga nárcisz

1.890 Ft

Csomagolt mennyiség: 8 db/tasak
A hagyma körmérete: 10/12 cm
Virágszín: fehér és sárga, telt

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom
Termék címkék:
nárcisz virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Nárcisz Duo - Teltvirágú fehér és sárga nárcisz főbb jellemző

 

Jellemzői: A nárciszok (Narcissus) a citromsárga, fehér és narancs árnyalatokat felvonultató közkedvelt hagymások, melyek nélkül szinte elképzelhetetlen a tavaszi kert. Több csoportra bonthatók a virágforma és szám alapján.

A ’White & Yellow’ két teltvirágú fajta kombinációja. A virágok nagyméretűek és tömve teltek és sok szirom alkotja őket. A trombitás nárciszokkal ellentétben a párta és a lepellevelek csak nehezen elkülöníthetők.

A ’White & Yellow’ összeállításban fehér és aranysárga színű virágok találhatók, melyek középső, trombita részét több szirom alkotja, így az egyes virágok rózsára emlékeztetnek. Minden hosszú száron csupán egy virágfejet nevel.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A nárciszok az egyik legismertebb és leggyakrabban alkalmazott hagymás dísznövényei a hazai kerteknek a tulipánok után.

A ’White & Yellow’ duo sárga- és fehér telt virágai mellett jól érvényesül a szintén telt virágú ’Tahiti’ fajta, de a trombitás nárciszok képviselői, így a ’Dutch Master’ és ’Goblet’ fajták is jól mutatnak egy vegyes kiültetésben.

A nárciszok mellé ültessünk kék ’Blue Magic’ jácintot, valamint nyáron virágzó ázsiai hibrid liliomot.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Narcissus ’Dutch Master’
Narcissus ’Goblet’
Narcissus ’Tahiti’
Hyacinthus ’Blue Magic’
Lilium ’Whitstler’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 40 cm
Ültetési tőtáv: 5-10 cm
Ültetési mélység: 5-10 cm
Virágzási idő: Április 
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, hosszú életű növények

 

Védett tartalom

Videók