Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Nárcisz 'Dick Wilden'

Ár:
1.690 Ft

Csomagolt mennyiség: 5 db /csomag
A hagyma körmérete : 12-14 cm
Virágszín: sárga

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2022-02-17

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Nárcisz 'Dick Wilden' főbb jellemző

 

Jellemzői: A nárciszok (Narcissus) a citromsárga, fehér és narancs árnyalatokat felvonultató közkedvelt hagymások, melyek nélkül szinte elképzelhetetlen a tavaszi kert. Több csoportra bonthatók a virágforma és szám alapján.

A ’Dick Wilden’ egy teltvirágú fajta, mely azt jelenti, hogy a virágai nagyméretűek és tömve teltek és sok szirom alkotja őket. A trombitás nárciszokkal ellentétben a párta és a lepellevelek csak nehezen elkülöníthetők.

A ’Dick Wilden’ virágai sárga alapszínűek, melynek középső, trombita részét több sziromból áll, szinte rózsára emlékeztető formát mutat. Minden hosszú száron csupán egy virágfejet nevel.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A nárciszok az egyik legismertebb és leggyakrabban alkalmazott hagymás dísznövényei a hazai kerteknek a tulipánok után.

A ’Dick Wilden’ megkapó, telt virágai kertünk tavaszi virágpompájának meghatározó elemei lehetnek. Válasszunk mellé telt virágú ’Tahiti’ és nagy koronás ’Salome’ nárciszokat. A pasztellszínű jácintok, valamint a teltvirágú korai tulipánok, mint a ’Monsella’ vagy az ’Abba’ is jól kiegészítik egy társításban.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Narcissus ’Tahiti’ 
Narcissus ’Salome’
Hyacinthus Pastel mix
Tulipa ’Monsella’
Tulipa ’Abba’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 40 cm
Ültetési tőtáv: 5-10 cm
Ültetési mélység: 5-10 cm
Virágzási idő: Április 
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, hosszú életű növények

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!