Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Musa lasiocarpa – Kínai törpebanán, Arany lótuszvirág

15.490 Ft
Menny.:db
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: musza láziokarpa)

Szállítási méret: 30-130 cm magas
Kiszerelés: 5 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Kiváló választás trópusi hangulatú kertekhez főleg, ha nincs nagy hely hagyományos banán számára!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Musa lasiocarpa – Kínai törpebanán, Arany lótuszvirág főbb jellemzői:

 

A Musa lasiocarpa, más néven kínai banán vagy aranyszárú banán, egy érdekes és díszes növény, amely a banánfélék családjába tartozik.
Közepes méretű, gyors növekedésű, és elérheti a 2-2,5 méteres magasságot. Legfeltűnőbb jellemzője a sárga, aranyszínű szára és a nagy, széles levelei, amelyek zöld színűek és trópusi megjelenést kölcsönöznek a növénynek. Virágai nagyok, élénk sárga színűek, és jellegzetes, lótuszhoz hasonló formájúak. Júniustól augusztusig nyílnak.

A leggyorsabban jó vízgazdálkodású, tápanyagban gazdag talajban fejlődik. Szereti a meleget és a párás környezetet, de kevésbé fagyálló, mint más banánfélék, ezért télen körültekintően kell óvnunk. Részleges árnyékos helyet részesíti előnyben, de tűri a közvetlen napfényt is, ha elegendő víz áll rendelkezésére. Itt fokozottan oda kell figyelni, hogy levelei meg ne égjenek. Rendszeres öntözésre van szüksége, különösen a meleg, száraz időszakokban. Fontos, hogy a talaj ne száradjon ki teljesen.

Kiváló választás trópusi hangulatú kertekhez főleg, ha nincs nagy hely hagyományos banán számára!


Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 2-2,5 m
Kifejlett szélesség: 2-2,5 m
Fényigény: Közepes
Vízigény: Nagy