Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Mocsári hibiszkusz

Ez a növény ismét reneszánszát éli, igen élénk rá a kereslet. A vidéken eddig is kedvelt, óriási virággal rendelkező fásodó szárú lombhullató "cserje" (évelő) elkezdte meghódítani a városi előkerteket, utcafrontokat is.

Mocsári hibiszkusz virága

Mocsári hibiszkusz virága

Nem is csoda, hiszen a legkedvezőbb kombinációkkal bír a növény: óriási virág, könnyen, tőosztással szaporítható, a bokorszerű hatás már az ültetést követő évben élvezhetjük, tele hatalmas virágokkal. Akár 1-1.5 méter magasra is megnőhet. Ősz végén tövig visszafagy, télen lényegében semmi sem látszik a növényből.

Szeretne kertjébe mocsári hibiszkuszt ültetni? Nézze meg kínálatomat!

Fontos hogy mindig csak egy mérettel ültessük nagyobb cserépbe, hogy ne csak a gyökérképzésre fordítsa energiáit a növény. Laza jó vízáteresztő képességű, tápdús talajt válasszunk az átültetéshez. Ideális ha tőzeget keverünk a virágföldhöz, ebben fejlődik igazán.

Mocsári hibiszkusz virága

'Cranberry Crush'

A bőséges öntözést meghálálja. Számottevő kártevője, betegsége nincs. Fák alá, árnyékbe ne ültessük, szereti és igényli a napfényt. Inkább az ágyás szélére, olyan helyre ahol szeretnénk oldani vele a merev formákat.

Szeretne kertjébe mocsári hibiszkuszt ültetni? Nézze meg kínálatomat!

Lakásban tartva az erkély jó hely lehet egy mocsári hibiszkusz számára, azonban fontos, hogy fokozatosan szoktassuk hozzá az erős napfényhez, ugyanis levelei könnyen megégnek. Számára a legideálisabb a 18-20 °C. Meleg helyen, a nyár folyamán kiemelt fontosságú a növény öntözése, mindig nedvesen kell tartani talaját, ezért nyáron akár napi öntözést is igényelhet. Hetente egyszer tápoldat szükséges a virágzás megtartásához. Ha nagyon száraz idő van permetezhetjük a növényt vízzel, arra figyelve, hogy virágai ne kapjanak sok vizet, mert könnyen berothadnak, lehullanak.

Mocsári hibiszkusz virága

'Carousel Jolly Heart'

A mocsári hibiszkusz teleltetése

Télen az öntözés mennyiségét csökkentse, hogy hozzá tudjon szokni a növény a téli nyugalmi állapothoz. Télen hűvösebb 10-12 °C-os hőmérséklet a megfelelő az átteleltetésre.

Mocsári hibiszkusz virága

'Carousel Pink Passion'

Mindenképpen fagymentes helyre kell bevinni, egy világos lépcsőházba, télikertbe vagy esetleg a szobába, de nem tesz jót neki a fűtött, meleg idő télen, mert akkor az egész telet is végigvirágozhatja a növény, amelytől nagyon kimerülhet és tavasztól kevesebb virágot tud majd produkálni. Májusban, ha már elmúlt a fagyos időszak ki lehet tenni a szabadba, az erkélyre.

A hibiszkuszt ősszel, és tavasszal is érdemes visszametszeni, ugyanis csak az új vesszőkön hozza virágait. Tavasszal erősebben visszametszhetjük, ősszel kevésbé kell.

A kisebb növényeket akár évente is átültethetjük, a nagyobbakat elég kétévente.

Érdekesnek találta a cikket? Kérem nyomjon egy Tetsziket

További bejegyzéseimet itt olvashatja.

Szeretne kertjébe mocsári hibiszkuszt ültetni? Nézze meg kínálatomat!