Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Mitől télizöld a télizöld fagyal?

Megyeri Szabolcs
2014. 05. 27. 12:21:12

A télizöld vagy félörökzöld kifejezéssel jelölt növénytípusokat gyakran összetévesztik a kertbarátok az örökzöldekkel, pedig jelentős különbség van közöttük. Azok a fajok és változatok tartoznak ide, melyeknek levelei az időjárástól (a hidegtől) függően a tél közepéig, esetleg enyhébb tél esetén majdhogynem tavaszig, az új levelek fakadásáig az ágakon maradnak.

Ezek a levelek az új levelek kifejlődésével egy időben lehullanak, ezért a télizöld sövények díszítőértéke csaknem az egész évben egyenletes. A télizöld fajok telepítésével tehát a lombhullatók és az örökzöldek mellett egy köztes megoldáshoz juthatunk, a télizöld növények választásával jó esetben egészen a hideg évszak második feléig leveles növényünk lesz a kertben, tavasszal pedig nem maradunk a serkenő, ijfú levelek vidám látványa nélkül, ráadásul így még a komposzt alapanyagunk is biztosított lesz.

A télizöld fagyal tehát az előbbiekben ismertetett tulajdonságokkal rendelkezik, és mivel a télizöld fagyal az egyik legkedveltebb sövény növény, bátran válasszuk a kerítés mellé, a házfal elé, vagy nagyobb kertekben térelválasztóként ültetve!

blog comments powered by Disqus