Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Mit akar a gyerek?

Megyeri Szabolcs
2013. 12. 14. 12:00:00

Régóta foglalkoztat, hogy vajon milyen kertet szeretnek a gyerekek? Beszélhetünk baba - és gyermekbarát kertekről, bevonhatjuk a pszichológia gyermek élettérre vonatkozó tételeit, nem biztos, hogy közelebb jutunk a megoldáshoz. Legtöbbször azonban a 'ne ültessünk szúrós, tüskés és mérgező növényeket' tételben kimerül a fölnőttek tudománya.

Ezt a gyerekrajzot ma egy nevelő intézet játszótérre néző tűzfalán találtam. És elgondolkoztam rajta. Mit tudunk kiolvasni ebből a képből? Milyen kertet szeretne ma egy gyermek? Milyen kertet építsünk, melyben nem fog unatkozni gyerekünk? Tehát mit üzen a kép?

- egy szökellő és boldog nyulat. Vagyis legyen benne élet, vidámság, játék.
- mosolygós répákat, tehát valami amit majd meg is lehet enni, és amit mi magunk nevelhetünk.
- látunk még egy csokor, egy tőről növő színes virágot. (Ugye milyen távol vagyunk most a gyepszőnyeges, tujás kerttől.. ?
- egy sündisznót, aki épp a nyúlra néz.
- látunk egy nyelvét lógató kutyát, aki talán játékból, de mégiscsak a nyuszi felé tátja a száját. És sárdobálás nyomait a játék határát éppen túllépni készülő kutyus felé.


Kedves kertbarát olvasóim! Önök szerint milyen az ideális gyerek kert?

 

< < Vissza a kerti mesékhez

Tartalomhoz tartozó címkék: kertész válasz
blog comments powered by Disqus