Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Mire jó a fenyőkéreg?

Ha már unja, hogy minden fűnyírás alkalmával külön figyelmet kell fordítani a szegélyek rendberakására és elege van a fák körüli gyomlálásból, akkor most a legjobb helyen jár. Igaz ez abban az esetben is, ha ki nem állhatja kertjében a nagyobb esőzések utáni sáros részeket, amelyek csak nagyon lassan száradnak fel.

 

Sokan nem tudják, de a fenyőkéreg-mulcsnak nagyon sok haszna van a kertben és a virágágyásokban egyaránt. Hiszen nem csak egyszerűen remek dekorációs alapanyag, de számos praktikus előnye is van. Például segíthet a fent említett problémák megoldásában.

 

A fenyőkéreg alkalmazása a kertben

A fenyőkéreg alkalmazása a kertben

 

Ugye Ön is szeretne esztétikus, szép kertet, ahol a gyönyörű gyep mellett a szegély is tökéletes állapotban van? Ha a munka mellett nincs sok ideje kertje rendben tartásával és legszívesebben az összes gyomot és sárfoltot eltüntetné egy varázspálcával, akkor most egészen közel jár álmai megvalósításához. Persze nem adok varázspálcát a kezébe, de valami mást igen. Megmutatom, miről is van szó.

 

A mulcsozás előnyeiről szóló cikkemet olvasta már?

 

 

Mire jó a fenyőkéreg-mulcs?

Ha egységes gyepfelület van a kertjében, akkor nincs nehéz dolga, hamar tökéletesre nyírhatja a pázsitot egy fűnyíró segítségével. Azonban a szegélyeknél már nem ilyen egyszerű a helyzet, hiszen a gyomlálás a legtöbb esetben elkerülhetetlen.

 

Ha a gyepfelületnél kicsit alacsonyabban van az ágyás szintje, akkor az egy ideális hely a fenyőkéreg-mulcs elhelyezéséhez. Elsőre nem fog tökéletesen illeszkedni, azonban néhány esős nap és egy kis öntözés után a fenyőkéreg remekül „beleül” a szegélybe, így fejtve ki jótékony hatásait.

 

A fenyőkéreg megakadályozza a gyomok kifejlődését, valamint elősegíti a talaj savanyítását és laza szerkezetének megőrzését. Ezzel együtt pedig segít a talaj tápanyagtartalmának megőrzésében is. Megvédi a növények gyökereit és a talaj felső részét a külső környezeti hatásoktól, így nem kell tartania többé sem a tűző nyári napsütéstől, sem pedig egy esetleges jégesőtől. Ehhez öt centiméter vastagon kell lefednie fenyőkéreg-mulccsal a talajt.

 

Ha szeretné megnézni, hogy kell elhelyezni a fenyőkéreg-mulcsot, erre a videóra kattintva megteheti:

 

 

A számos praktikus pozitívum mellett fontos megemlíteni az esztétikai hasznát is a fenyőkéreg-mulcsnak, ugyanis kifejezetten dekoratív anyagról van szó, amely jól mutat bármilyen környezetben, legyen szó előkertről, hátsó udvarról, sziklakertről, parkosított területről, vagy egészen nagy birtokról.

 

Akár a kertben levő ösvényeket, vagy az autóbeállót is beboríthatja vele, így nagy eső esetén sem lesz sáros a cipője.

 

 

Hova érdemes fenyőkérget tenni?

A nagyobb méretű fenyőkéreg-mulcs ideális a közepes cserjék, tuják és díszfák alá, míg a kisebb szemcséjű fenyőkéreg a kisebb cserjék és évelő növények alá tökéletes választás.

 

Fenyőkéreg mulccsal esztétikusabbá tehető a virágoskert

Fenyőkéreg mulccsal esztétikusabbá tehető a virágoskert

 

A fenyőkéreg ugyanis természetes talajtakaró hatású, idővel pedig szépen lassan elbomlik, így táplálva a talajt.

 

 

Csak a kertben használható a fenyőkéreg-mulcs?

Nem, a szobában, teraszon vagy erkélyen nevelt növények mellé is ideális választás a fenyőkéreg-mulcs, mely ilyen környezetben is kifejti jótékony hatását.

 

 

Milyen fajtái vannak a fenyőkéregnek?

Alapvetően Borovi fenyőkéreg és Vörös fenyőkéreg közül választhat, ám ezek is különböző méretben érhetőek el. Nincs bennük színezőanyag, kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak a csomagok.

 

Ide kattintva megtekintheti a különböző fajtákat és kiszereléseket, valamint rendelését is leadhatja, melyet egészen a kertkapujáig szállítunk Önnek.

 

 

Hogy érdemes lerakni a fenyőkéreg-mulcsot?

Valójában ez egy igazán egyszerű feladat, amely gyorsan elvégezhető. Érdemes először eltávolítani a gyomokat a választott talajból, majd ráhelyezni a fenyőkéreg-mulcsot a talajra és óvatosan a megfelelő helyre igazítani. Innentől kezdve nincs is vele más feladata, csak élvezni a jótékony hatásait.

 

 

Tetszett a cikk? Amennyiben igen, kérem nyomjon egy Tetszik-et, ossza meg ismerőseivel, barátaival.

 

 

További cikkeimet itt találja.

Tartalomhoz tartozó címkék: kertépítés fenyőkéreg mulcs