Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Mentha spicata 'Crispa' - Fodormenta

1.490 Ft

(ejtsd: menta spikáta)

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

 

A Mentha spicata 'Crispa' - Fodormenta főbb jellemzői:

A borsmenta mellett a másik legismertebb mentafajtánk a fodormenta. Népies elnevezése: köményes vagy kerti menta. Ez a bokros növekedésű, lágyszárú évelő kb. 1 m-re nő meg. Fűszer- és gyógynövényként is nagyon népszerű, egyrészt a kellemes, aromás mentolos illatot árasztó lándzsás alakú levelei, másrészt számos előnnyel járó gyógyhatása miatt. Halvány rózsaszín vagy fehéres virágai nyár közepén, július-augusztus között fürtökben virágoznak a felálló hajtásokon.

A napos, nyirkos fekvésű helyeket kedveli a legjobban, de félárnyékban is zökkenőmentes a fejlődése. Vízigényes fajta, ezért lássuk el elegendő vízmennyiséggel, de a pangó víztől óvjuk, különben gyökerei tönkremehetnek. A fodormenta nagyon hasonló a borsmentához, annyi különbség van a két fajta között, hogy míg a borsmentának sötétebb levelei és erős, intenzív íze és illata van, a fodormentának világosabb, szürkés-zöld a levélszíne és aromája sem annyira erős.

 

Minden, amit érdemes tudni a mentáról. Kattintson ide!

Paraméterek

Életforma évelő
Télállósság Z3 (-40 fokig)
Fényigény tűző napon vagy félárnyékban
Vízigény vízigényes
Magasság 100 cm
Szélesség 60 cm
Élőhely napfényes, nyirkos talajú területek
Rendszertani besorolás ajakosvirágúak (Lamiaceae)
Felhasználás fűszernövény, gyógynövény

Videók