Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Melilothus officinalis – Orvosi somkóró

2.490 Ft
Menny.:db

(ejtsd: melilótusz officinálisz)

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.

Az orvosi somkóró, más néven Melilothus officinalis, egy hagyományos gyógynövény, amelyet évszázadok óta használnak az egészségügyi előnyei miatt. Fedezze fel a természet gyógyító erejét ezzel a különleges növénnyel!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Melilothus officinalis – Orvosi somkóró főbb jellemzői:

Az Orvosi somkóró egy évelő növény, amely általában 1-2 méter magasra nő.
Jellemzője a hosszú, vékony szárak és a kis, ovális, hármasan összetett levelek. A levelek zöldek és gyakran finoman fogazottak.

Nyáron virágzik, általában júniustól augusztusig. A virágok sárgák, kicsik, és hosszú, fürtös virágzatokban jelennek meg.

Legjobban teljes napsütésben fejlődik, de jól tűri a részleges árnyékot is. A talaj legyen jó vízelvezető, és az Orvosi somkóró alkalmazkodó a különböző talajtípusokhoz.

Gyakran használják gyógynövényként, különösen a leveleit és virágait használják teaként vagy gyógyászati célokra. Fontos megjegyezni, hogy az Orvosi somkórót csak orvosi felügyelet mellett szabad használni, mivel túlzott fogyasztása egészségügyi problémákat okozhat.

Fontos tudni:
Kifejlett magaság: 1-2 m
Termésérés: Június - Augusztus
Fényigény: Magas
Vízigény: Közepes