Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Mega-Pack – Tulipán 'Pastell Farbenspiel'

3.090 Ft

Csomagolt mennyiség: 17 db /csomag
A hagyma körmérete : 10-11 cm
Virágszín: színkeverék

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Mega-Pack – Tulipán 'Pastell Farbenspiel' főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, melyben több főtípust különíthetünk el. Ebben a ’Pastell Farbenspiel’ mix összeállításban középidei, tehát jellemzően áprilisban nyíló fajtákat találunk.

Megjelenésükben a triumph tulipánokat idézik, melyeket nagy arányban termesztenek, származásukat tekintve pedig az egyszerű virágú korai, valamint a Darwin hibridek keresztezésével hozták létre őket.

A triumph tulipánok közös jellemzője, hogy hosszú virágzási idővel rendelkeznek, a virágok pedig nem terülnek szét teljes virágzásban sem. A virágok között akadnak tojásdad és szögletesebb virágformával rendelkezők. Színük fehér, krémsárga, rózsaszín, rózsaszín-fehér átmenetes, piros-sárga átmenetes. Egyes virágoknál a szirmok enyhén fodrozott szélűek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

A tulipán hagymákat van, aki minden évben felszedi, van aki soha. A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor "becsengetnek az iskolákban" ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A tulipánok tradicionális kerti növénynek számítanak, hiszen a hagyományos vidéki kertek meghatározó képét adta a sárga és piros tulipántenger. Napjainkban egyre több kertészeti változattal találkozhatunk, ezek közül egy sok színt felvonultató összeállítás ez a ’Pastell Farbenspiel’ összeállítás visszafogottabb színvariációkat tartalmaz, így kisebb csoportokat kialakítva belőle jobban érvényesül színvilága.

Ha erősebb színvilágú, később nyíló tulipánokkal kombináljuk, akkor még májusban is díszítő hagymás kiültetésünk lehet, ehhez válasszunk narancs, sötét bordó és lila papagájvirágú tulipánokat.

A tulipánok közötti területet az alacsony termetű, jó kontrasztot adó fehér, kék és sötét lila gyöngyikékkel tegyük még hangulatosabbá.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Tulipa ’Apricot Parrot’
Tulipa ’Black Parrot’
Tulipa ’Blue Parrot’
Mega-Pack – Muscari gyöngyike (színkeverék)
Muscari 'Night Eyes' – Gyöngyike

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 45-50 cm
Ültetési tőtáv: 15-20 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm
Virágzási idő: Április közepe
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, vegyes virágágy, hagymás kiültetés, hosszan díszítő kert

 

Védett tartalom