Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Mega-Pack – Muscari teltvirágú gyöngyike fajták

3.990 Ft

Csomagolt mennyiség: 35 db /csomag
A hagyma körmérete : 7-8 cm
Virágszín: mix

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Mega-Pack – Muscari teltvirágú gyöngyike fajták főbb jellemző

 

Jellemzői: A gyöngyikék kistermetű évelők, amelyek gazdag tavaszi virágzásuknak köszönhetően igen sok kertben megtalálhatók. Termetük alacsony, leveleik hosszúak, keskenyek, épszélűek és fényesek.

A levélhossz olyan hosszú, hogy a levelek ívesen lehajlanak a talajig. Jellemző, hogy a zöld lombozat áttelel ezért valóban minden évszakban díszít. Áprilisban hozza telt virágait a lombozat fölé emelkedő virágzati száron.

Ebben az összeállításban található fajták kiültetésekben csoportok kialakítására alkalmasak. Magasságuk ritkán haladja meg a 20 centimétert, így az előtérbe is telepíthetők.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A gyöngyikék tavaszi virágpompájuk és alacsony termetük miatt számos kertben, számos társításban elhelyezhetők. Gyakran láthatók ágyások szegélynövényeként, de fűfelületeken akár kisebb csoportokban is ültethetők, hiszen természetes hatás, természetközeli kert hozható vele létre.

Alkalmazható balkonládában és más hagymás növényekkel is társítható. A teltvirágú gyöngyikék tökéletes társai a különböző időben nyíló, változatos formájú és színű tulipánoknak.

Egy folyamatosan változó, de mégis látványos összeállítást hozhatunk létre, ha teltvirágú kései, tehát április közepétől nyíló fehér ’Mount Tacoma’ és rózsaszín ’Angelique’ fajtákkal, valamint liliomvirágú fehér ’Sapporo’ és rózsaszín ’Maytime’ tulipánokkal ültetjük őket vegyesen.

A társítás feltűnő tagjaként ültessük a ’West Point’ élénksárga liliomvirágú tulipánt, mellyel fókuszpontokat is kialakíthatunk.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Tulipa ’Mount Tacoma’
Tulipa ’Angelique’
Tulipa ’Sapporo’
Tulipa ’West Point’
Tulipa ’Maytime’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 15-20 cm
Ültetési tőtáv: 5-10 cm
Ültetési mélység: 4-6 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, alacsony gondozási igényű kert, évelőkert, szegélynövény, balkonláda

 

Védett tartalom