Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Magyar Kékvirág Magkeverék

1.690 Ft
Menny.:db

Kiszerelés: 1 gramm magkeveréket tartalmaz egy kisebb tasakban a díszcsomagoláson belül.

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.590 Ft / db
Védett tartalom
Termék címkék:
viragmag

Hasznos tudnivalók

A Magyar Kékvirág Magkeverék főbb jellemző

 

A magyar kékvirág keverék magcsomag gondosan válogatott, hazánk területén honos évelő- és egynyári növényeket egyaránt tartalmazó összeállítás, mely a népi művészet által kedvelt kék szín számtalan árnyalatát vonultatja fel. A változatos fajoknak köszönhetően tavasz végétől egészen az első fagyokig megtalálható lesz a kék szín a kertben, ha ezt a keveréket választja.

A kékvirág keverékben az alábbi növények találhatók:

Kék búzavirág (Centaurea cyanus)
Magasra növő (20-80cm) egynyári növény. Fészekvirágzatai lilás-kék színűek.

Mezei szarkaláb (Consolida regalis)
Középmagas (20-50cm) egynyári növény, mely magról jól felújul. Virágzás elnyújtott, májustól szeptemberig tart. Sarkantyús virágai lilás-kék árnyalatúak.

Keleti szarkaláb (Consolida orientalis)
Középmagas (20-80cm) egynyári növény, mely magról jól felújul. Május – júniusban virágzik. Virágai kékes-lila árnyalatúak és akár 30 cm hosszú fürtvirágzatot is alkothatnak.

Évelő bokros len (Linum perenne)
Középmagas (30-60cm) évelő növény, melynek különlegességét a nagy tömegben nyíló égszínkék virágok adják. Hazánkban száraz lejtőkön, réteken találkozhatunk vele.
 
Mezei katáng (Cichorium Intybus)
Lágyszárú évelő növény, mely akár az 1 méteres magasságot is elérheti. Virágzása elnyújtott júniustól egészen szeptemberig, nem ritkán októberben is láthatók kék színű fészekvirágzatai.

Parlagi nefelejcs (Myosotis arvensis)
Alacsony, esetleg közepes termetű, kb. 40 cm magas növény. Virágai aprók, szürkés-kék árnyalatúak kb. 3-5mm átmérőjűek. Áprilistól egészen októberig hoz virágot.

Mezei zsálya (Salvia pratensis)
30-80 cm magas, évelő növény. Szára felálló, a felső harmadban elágazó. Virágai ibolyakék vagy sötétkék árnyalatúak, álörvöket alkotnak. Júniustól augusztusig virágzik.

Baracklevelű harangvirág (Campanula persicifolia)
Élőhelytől függően 50-100 cm magas évelő növény. Fürtvirágzatában kevés, de nagyméretű lilás-kék, harangalakú virágot találunk. Májustól egészen októberig hoz virágot, de leggazdagabb virágzása nyár elején van.

Levendula (Lavandula angustifolia)
A közönséges vagy keskenylevelű levendula egy gyógyhatású évelő növény, mely magról vetve 3-4 éven belül hozza az első virágokat. Aromás illata a nyári meleg napokon már messziről érződik.

Kerti izsóp (Hyssopus officinalis)
A kerti izsóp 50-70 cm magas évelő félcserje. A szár alsó része fásodik, míg a felső hajtásrészek zöldek maradnak. Virágai ajakosak, egyoldalú füzérvirágzatot alkotnak. Nyári virágzású.

Macskafarkú veronika (Veronica spicata)
Jól bokrosodó, közepes termetű, 20-60 cm magas évelő növény. Fürtvirágzatait apró, sötétkék virágok alkotják. Virágzása júniustól júliusig tart.

Talajigény: Közepes tápanyag ellátottságú vagy tápanyagban szegény, jó vízgazdálkodású kerti talaj ideális a növények számára.

Fényigény: Nagy. Napos, esetleg kúszó árnyékos területekre vessük a magokat.

Vízigény: A kifejlett növények kis vízigényűek.

Tápanyagigény: Közepes. A vetés előtti talajelőkészítés során kijuttatható érett komposzt vagy szervestrágya.

Gondozási, ápolási munkák: A magvetés történjen megfelelően előkészített, laza talajba. A magokat kb. 1 cm mélyre vessük, így az eltérő magméret nem jelent hátrányt a kelés során.

Az elvetést követően öntözzük rendszeresen a növényeket, ennek gyakoriságát a növények többleveles állapotában csökkenthetjük. Ha azt szeretnénk, hogy az egynyári növények magról felújuljanak az elnyílt virágokat és virágzatokat ne távolítsuk el!

Fontos tudni:
Fényigény: Nagy
Vízigény: Magvetés után nagy – Kifejlődött növényeké kicsi
Kifejlett magasság: 20-100 cm a fajtól függően.
Ajánlott ültetési mélység: 1-1,5 cm
Vetés ideje: Március - Április
Virágzási idő: Május vége - Október

 

Védett tartalom