Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Magnolia concinna 'Sunrise' – Törpe liliomfa oltvány

16.990 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: magnólia)

Szállítási méret: 40-60 cm magas
Kiszerelés: 5 literes faiskolai konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom
Ár: Díszfa méret: Díszfa kiszerelés: Kosárba
16.990 Ft
M: 40/60
K 5L
Menny.:
29.990 Ft
M: 100/150
K 10,5L
Menny.:

Hasznos tudnivalók

A Magnolia concinna 'Sunrise' fajta alacsony, 1,5-2 m magasra növő, lombfakadás előtt virágzó lombhullató díszcserje. Törpe liliomfának is nevezik. Alacsony termete miatt Ön akkor is bátran választhatja, ha kicsi területű kertje van, sőt, akkor is, ha csak balkonja, vagy terasza van, mivel ez a csodálatos szépségű növény dézsában is kiválóan termeszthető. Egyedisége, és alacsony termete miatt mindenképp megéri a nagyobb anyagi befektetést megvásárlásakor.

Szoliterként ajánlom, mivel önmagában ültetve is nagyon dekoratív.

Krémfehér virágainak fő dísze és különlegessége, hogy a szirmok közepén erőteljes, élénkpiros csík látható. Virágai tavasszal, még lombfakadás előtt nyílnak. Napos, félárnyékos területet, és humuszban, tápanyagban gazdag, jó vízáteresztő képességű, savanyú talajt igényel. A talaj savanyú kémhatását tőzeggel biztosíthatja liliomfájának. Ha Ön a Magnolia concinna 'Sunrise' fajtát választja, minden tavasszal gyönyörködhet majd a kora tavaszi virágpompájában.

Paraméterek

Kifejlett magasság: 1,5-2 m
Virágszín: rózsaszín-fehér
Virágzási idő: április

Videók