Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Lycopersicon 'Yellow Pear' - Sárga körte koktélparadicsom-fa

Ár:
1.690 Ft

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Akár 2 méter magasra is megnő!

Zöldség palántáim a 2021-es szezonra elfogytak.

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Lycopersicon 'Yellow Pear' - Sárga körte koktélparadicsom-fa főbb jellemző

 

Jellemzés: A ’Sárga körte’  egy folytonos növekedésű, kiegyensúlyozott terméshozamú, bőven termő fajta, tulajdonságaiban nagy hasonlóságot mutat a ’Piros körte’ fajtával. Kifejlett magassága 1-1,5 méter. A termések aprók, 12-16 gramm súlyúak, körte alakúak, sima, fényes felületűek, vékony héjúak.

A héj és a hús színe aranysárga, teljes érésben, illetve túlérésben narancsos árnyalatot vesz fel. A termés ízanyagait tekintve teljes érésben édes, enyhén savas, jó ízű fajta. Elsősorban friss fogyasztásra használható fel, de saláták színes dísze lehet.

A sárga ’Piros körte’, a ’Fekete körte’ és az ’Óriás körte’ fajtákkal vegyesen telepítve egy látványos és ízletes fajta gyűjteményt hozhatunk létre.

Talajigény: Szervesanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású, laza szerkezetű talaj ideális a számára, de normál kerti talajon is jól fejlődik.

Fényigény: Nagy fényigényű, árnyékolását kerülni kell, mivel terméshozam csökkenést okoz.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. A rendszeres öntözést meghálálja.

Hőigény: Melegigényes növény, de a meleg őszi időszakban egészen októberig szedhető.

Tápanyagigény: Közepes tápanyagigényű növény, frissen trágyázott talajba ne telepítsük.

Gondozási, ápolási munkák: A virágzás és a termésfejlődés időszakában rendszeres öntözést igényel. Fontos, hogy a környezetét gyommentesen tartsuk. Ha az ápolási munkáira kevesebb idő áll rendelkezésre, úgy akkor vastag szalmás mulcsozással teremthetünk kedvező feltételeket a növényünk számára.

Folytonos növekedésű így támrendszert, karózást igényel és a növekedés ideje alatt többszöri kötözést is, mivel e nélkül hajlamos az elfekvésre. A kifejlett magasság miatt nagyobb cserépben is nevelhető balkon növényként, de ebben az esetben is szükség van a megfelelő támrendszer biztosítására.

Betegsége, kártevői: A paradicsomokat veszélyeztető betegségek közül barna foltosságot okoz a paradicsom mozaik vírus és a sárga gyűrűs elszíneződéseket okozó paradicsom foltosság és tőhervadás a legkiemelkedőbbek.

A gomba betegségek közül a fitofórás betegség vagy paradicsom vész, valamint a lisztharmat okozhat gondot az állományban. A kártevők közül a levéltetvek és a poloskák jelentenek problémát.

A betegségek megelőzhetőek a megfelelő tő-és sortávok betartásával, valamint növényeink rendszeres ellenőrzésével. Ha kártevők (tripszek, levéltetvek, poloskák) jelennek meg a növényen, akkor rövid időn belül felütheti a fejét valamilyen kórokozó is, ezért a kártevők ellen peszticidekkel már a megjelenésük korai szakaszában védekezzünk.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1 - 1,5 m
Ajánlott sortáv: 50-70 cm
Ajánlott tőtáv: 50-70 cm
Kiültetés ideje: Május- Június
Érési idő: Július közepe-vége
Tenyészidő: Hosszú
Növekedés: Magas fajta
Bogyó alakja: A bogyó kis méretű, piros vagy narancssárga színű, körte alakú

 

Védett tartalom

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!