Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Termés mérete: koktél
Termés színe: piros
Ültethető: balkon / terasz

Hasznos tanácsok videóban.

Lycopersicon 'Tumb(ling) Tom Red' - Balkonparadicsom (22-es cserépben)

Ár:
3.990 Ft

Kiszerelés: 10,5-ös cserépben
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Kedves Kertbarát Vásárlóm!
Zöldség palántáim a 2021-es szezonra elfogytak.
Megyeri Szabolcs

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Lycopersicon 'Tumb(ling) Tom Red' - Balkonparadicsom (22-es cserépben) főbb jellemző

 

Jellemzés: A ’Tumb Tom Red’ balkonparadicsom folytonos növekedésű, csüngő habitusú fajta, így elsősorban ámpolnás, tehát függő cserepes nevelésre alkalmas. Lombozata sűrű, sötét színű, a termésekkel kontrasztot alkot, így dísznövényként is megállja a helyét.

A fajtára kis méretű, piros színű, közép vastag héjú termések jellemzőek. A termések fürtöt alkotnak, ízük teljes érésben kifejezetten édes, nem savas, friss fogyasztásra valók.

Talajigény: Szervesanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású, laza szerkezetű talaj ideális a számára, de normál kerti talajon is jól fejlődik.

Fényigény: Nagy fényigényű, árnyékolását kerülni kell, mivel terméshozam csökkenést okoz.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. A rendszeres öntözést meghálálja.

Hőigény: Melegigényes növény, de a meleg őszi időszakban egészen októberig szedhető.

Tápanyagigény: Közepes tápanyagigényű növény, frissen trágyázott talajba ne telepítsük.

Gondozási, ápolási munkák: A ’Tumb Tom Red’ fajta habitusából adódóan kifejezetten balkon növény, így gondozási és ápolási munkái is erre a nevelésre összpontosulnak. A megfelelő cserépméret kiválasztása mellett, ha ámpolna növényként választjuk, bizonyosodjunk meg róla, hogy a függeszték a fejlődő termések súlyát is megtartja.

Fokozott figyelmet fordítsunk a megfelelő földkeverék kiválasztására, valamint a rendszeres öntözésre. A virágzás kezdetekor, valamint az első bogyók megjelenésekor a plusz tápoldatozást meghálálja.

Betegsége, kártevői: A paradicsomokat veszélyeztető betegségek közül barna foltosságot okoz a paradicsom mozaik vírus és a sárga gyűrűs elszíneződéseket okozó paradicsom foltosság és tőhervadás a legkiemelkedőbbek. A gomba betegségek közül a fitofórás betegség vagy paradicsom vész, valamint a lisztharmat okozhat gondot az állományban. A kártevők közül a levéltetvek és a poloskák jelentenek problémát.

A betegségek megelőzhetőek a megfelelő tő-és sortávok betartásával, valamint növényeink rendszeres ellenőrzésével. Ha kártevők (tripszek, levéltetvek, poloskák) jelennek meg a növényen, akkor rövid időn belül felütheti a fejét valamilyen kórokozó is, ezért a kártevők ellen peszticidekkel már a megjelenésük korai szakaszában védekezzünk.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 0,6,-1 m
Kiültetés ideje: Május-Június
Érési idő: Július közepe-vége
Tenyészidő: Hosszú
Növekedés: Folytonos növekedésű, csüngő habitusú fajta
Levél: Paradicsom levelű fajta
Bogyó alakja, színe: Kis méretű, gömb alakú, piros színű.

 

Védett tartalom

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!