Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Lycopersicon 'Sultan' – Folytontermő paradicsom

Ár:
1.490 Ft

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Zöldség palántáim a 2021-es szezonra elfogytak.

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Lycopersicon 'Sultan' – Folytontermő paradicsom főbb jellemző

 

Jellemzés: A ’Sultan’ paradicsom egy determinált növekedésű, folytontermő paradicsom hibrid, így magfogásra nem alkalmas. Erős szárat és sűrű, sötétzöld lombot nevel. Középérésű fajta, mely július végétől augusztus végéig folyamatosan szedhető.

Kifejlett magassága ritkán haladja meg az egy métert. Szabadföldi termesztésbe vont fajta, mely bizonyítja, hogy kiváló piaci és ipari árut ad. A termések piros színűek, enyhén lapított gömb alakúak, félzöldből érnek, nagyok 180-200 gramm átlagsúlyúak.

A terméshéj vastag, a terméshús tömör így nem csupán feldolgozásra, hanem friss fogyasztásra is alkalmas.

Talajigény: Szervesanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású, laza szerkezetű talaj ideális a számára.

Fényigény: Nagy fényigényű, árnyékolását kerülni kell, mivel terméshozam csökkenést okoz.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. A rendszeres öntözést meghálálja. Ha cserépben neveljük, akkor kerüljük a túlöntözést, akkor öntözzük meg, mikor a talaj felső rétege tapintásra száraz.

Hőigény: Melegigényes növény, de a meleg őszi időszakban egészen októberig szedhető.

Tápanyagigény: Közepes tápanyagigényű növény, frissen trágyázott talajba ne telepítsük.

Gondozási, ápolási munkák: A virágzás és a termésfejlődés időszakában rendszeres öntözést igényel. Fontos, hogy a környezetét gyommentesen tartsuk. Ha az ápolási munkáira kevesebb idő áll rendelkezésre, úgy akkor vastag szalmás mulcsozással teremthetünk kedvező feltételeket a növényünk számára.

A paradicsomok fontos ápolási feladata, az úgynevezett kacsolás, mellyel a levelek hónaljában fejlődő rügyeket kicsípve egyenletes virágzást és termésérést biztosítunk.

Betegsége, kártevői: A paradicsomokat veszélyeztető betegségek közül barna foltosságot okoz a paradicsom mozaik vírus és a sárga gyűrűs elszíneződéseket okozó paradicsom foltosság és tőhervadás a legkiemelkedőbbek.

A gomba betegségek közül a fitofórás betegség vagy paradicsom vész, valamint a lisztharmat okozhat gondot az állományban. A kártevők közül a levéltetvek és a poloskák jelentenek problémát.

A betegségek megelőzhetőek a megfelelő tő-és sortávok betartásával, valamint növényeink rendszeres ellenőrzésével. Ha kártevők (tripszek, levéltetvek, poloskák) jelennek meg a növényen, akkor rövid időn belül felütheti a fejét valamilyen kórokozó is, ezért a kártevők ellen peszticidekkel már a megjelenésük korai szakaszában védekezzünk.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 0,7-1,1 m
Ajánlott sortáv: 80 cm
Ajánlott tőtáv: 50-60 cm
Kiültetés ideje: Május- Június
Érési idő: Július végétől folyamatosan
Tenyészidő: Középhosszú, augusztusig szedhető 
Növekedés: Determinált
Bogyó alakja, színe: Kissé lapított, gömb alakú, piros színű fajta. Befőző paradicsom.

 

Védett tartalom

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!