Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Lycopersicon 'St. Pierre' – Folytonnövő paradicsom

Ár:
1.690 Ft

Kiszerelés: 9-12 cm átmérőjű cserép
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Kedves Kertbarát Vásárlóm!
Egészséges zöldség palántákat szállítok Önnek egészen a kertkapujáig.
Megyeri Szabolcs

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.590 Ft / db
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Lycopersicon 'St. Pierre' – Folytonnövő paradicsom főbb jellemző

 

Jellemzés: A ’St. Pierre’ paradicsom egy régi francia közép-korai, bőtermő, folytonos növekedésű fajta. Az első terméseke májusi palántázás mellett július közepén-végén lehet számítani. A bogyók közép nagyok és súlyuk 160-180 g között alakul. A paradicsomtő magassága a szezon végére eléri a 2 métert, így elsősorban szabadföldi termesztésre alkalmas.

A termések vékony héjúak, vastag húsúak, lapított gömb alakúak, enyhén gerezdesek. Steak paradicsomnak is szokták nevezni. Felhasználható friss fogyasztásra, de feldolgozásra is alkalmas.

Talajigény: Szervesanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású, laza szerkezetű talaj ideális a számára, de normál kerti talajon is jól fejlődik.

Fényigény: Nagy fényigényű, árnyékolását kerülni kell, mivel terméshozam csökkenést okoz.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. A rendszeres öntözést meghálálja.

Hőigény: Melegigényes növény, de a meleg őszi időszakban egészen októberig szedhető.

Tápanyagigény: Közepes tápanyagigényű növény, frissen trágyázott talajba ne telepítsük.

Gondozási, ápolási munkák: A virágzás és a termésfejlődés időszakában rendszeres öntözést igényel. Fontos, hogy a környezetét gyommentesen tartsuk. Ha az ápolási munkáira kevesebb idő áll rendelkezésre, úgy akkor vastag szalmás mulcsozással teremthetünk kedvező feltételeket a növényünk számára.

A folytonos növekedésű így támrendszert, karózást igényel és a növekedés ideje alatt többszöri kötözést is, mivel e nélkül hajlamos az elfekvésre.

Betegsége, kártevői: A paradicsomokat veszélyeztető betegségek közül barna foltosságot okoz a paradicsom mozaik vírus és a sárga gyűrűs elszíneződéseket okozó paradicsom foltosság és tőhervadás a legkiemelkedőbbek. A gomba betegségek közül a fitofórás betegség vagy paradicsom vész, valamint a lisztharmat okozhat gondot az állományban. A kártevők közül a levéltetvek és a poloskák jelentenek problémát.

A betegségek megelőzhetőek a megfelelő tő-és sortávok betartásával, valamint növényeink rendszeres ellenőrzésével. Ha kártevők (tripszek, levéltetvek, poloskák) jelennek meg a növényen, akkor rövid időn belül felütheti a fejét valamilyen kórokozó is, ezért a kártevők ellen peszticidekkel már a megjelenésük korai szakaszában védekezzünk.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,5-2 m
Ajánlott sortáv: 70-90 cm
Ajánlott tőtáv: 80-100 cm
Kiültetés ideje: Május-Június
Érési idő: Július elejétől folyamatosan
Tenyészidő: Hosszú
Növekedés: Magas fajta
Levél: Paradicsom levelű fajta
Bogyó alakja: A bogyó közepesen nagyok, teljes érésben piros színűek, kissé gerezdesek, enyhén lapítottak.

 

Védett tartalom

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!