Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Lycopersicon 'Spencer' – Folytonnövő, koktélparadicsom

Ár:
1.690 Ft

Kiszerelés: 9-12 cm átmérőjű cserép
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Kedves Kertbarát Vásárlóm!
Zöldség palántáim a 2021-es szezonra elfogytak.
Megyeri Szabolcs

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.590 Ft / db
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Lycopersicon 'Spencer' – Folytonnövő, koktélparadicsom főbb jellemző

 

Jellemzés: A ’Spencer’ egy úgynevezet heirloom fajta, vagyis örökségparadicsom, mely azt jelenti,  hogy több generáción keresztül a legjobb tulajdonságokkal rendelkező növényekről történt a magfogás, így egy-egy fajta több évtizedes múlttal rendelkezik.

A fajtára jellemző a folytonos növekedés, kifejlett magassága azonban nem haladja meg az 1,5 métert, így szabadföldi és konténeres termesztésre egyaránt alkalmas. A bogyók kerekdedek, pirosa, fürtöt alkotnak, súlyuk jellemzően 25-30 g között alakul. A bogyó vékony héjú, közepesen vastag a gyümölcshús, lédús, teljes érésben édes. A termésérés július elején kezdődik és egészen az első fagyokig is eltarthat.

Talajigény: Szervesanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású, laza szerkezetű talaj ideális a számára, de normál kerti talajon is jól fejlődik.

Fényigény: Nagy fényigényű, árnyékolását kerülni kell, mivel terméshozam csökkenést okoz.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. A rendszeres öntözést meghálálja.

Hőigény: Melegigényes növény, de a meleg őszi időszakban egészen októberig szedhető.

Tápanyagigény: Közepes tápanyagigényű növény, frissen trágyázott talajba ne telepítsük.

Gondozási, ápolási munkák: A virágzás és a termésfejlődés időszakában rendszeres öntözést igényel. Fontos, hogy a környezetét gyommentesen tartsuk. Ha az ápolási munkáira kevesebb idő áll rendelkezésre, úgy akkor vastag szalmás mulcsozással teremthetünk kedvező feltételeket a növényünk számára.

A folytonos növekedésű így támrendszert, karózást igényel és a növekedés ideje alatt többszöri kötözést is, mivel e nélkül hajlamos az elfekvésre. A kifejlett magasság miatt nagyobb cserépben is nevelhető balkon növényként, de ebben az esetben is szükség van a megfelelő támrendszer biztosítására.

Betegsége, kártevői: A paradicsomokat veszélyeztető betegségek közül barna foltosságot okoz a paradicsom mozaik vírus és a sárga gyűrűs elszíneződéseket okozó paradicsom foltosság és tőhervadás a legkiemelkedőbbek. A gomba betegségek közül a fitofórás betegség vagy paradicsom vész, valamint a lisztharmat okozhat gondot az állományban. A kártevők közül a levéltetvek és a poloskák jelentenek problémát.

A betegségek megelőzhetőek a megfelelő tő-és sortávok betartásával, valamint növényeink rendszeres ellenőrzésével. Ha kártevők (tripszek, levéltetvek, poloskák) jelennek meg a növényen, akkor rövid időn belül felütheti a fejét valamilyen kórokozó is, ezért a kártevők ellen peszticidekkel már a megjelenésük korai szakaszában védekezzünk.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1-1,5 m
Ajánlott sortáv: 50-70 cm
Ajánlott tőtáv: 80-100 cm
Kiültetés ideje: Május-Június
Érési idő: Július közepétől folyamatosan
Tenyészidő: Hosszú
Növekedés: Közép magas fajta
Levél: Paradicsom levelű fajta
Bogyó alakja: A bogyó kis méretű, élénk piros, gömb alakú

 

Védett tartalom

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!