Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Lycopersicon 'Monster' – Folytontermő óriás paradicsom

Ár:
1.290 Ft

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Zöldség palántáim a 2021-es szezonra elfogytak.

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Lycopersicon 'Monster' – Folytontermő óriás paradicsom főbb jellemző

 

Jellemzés: A ’Monster’ egy nagy méretű, folytonos növekedésű hibrid fajta. Házi kerti termesztésben igazi különlegesség, mivel az úgynevezett steak paradicsomok táborát erősíti.

A termés méretét tekintve igen nagy, súlya elérheti a 0,5 kilogrammot. A bogyó lapított gömb alakú, enyhén gerezdes, a magok több kamrában helyezkednek el. A héj közepesen vastag élénk vörös színű.

A gyümölcshús vastag, kemény állagú. Ízvilága különleges, enyhén savas, de teljes érésben az édes íz dominál. Friss fogyasztásra alkalmas fajta. Szendvics paradicsomként igazán különleges.

Talajigény: Szervesanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású, laza szerkezetű talaj ideális a számára, de normál kerti talajon is jól fejlődik.

Fényigény: Nagy fényigényű, árnyékolását kerülni kell, mivel terméshozam csökkenést okoz.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. A rendszeres öntözést meghálálja.

Hőigény: Melegigényes növény, de a meleg őszi időszakban egészen októberig szedhető.

Tápanyagigény: Közepes tápanyagigényű növény, frissen trágyázott talajba ne telepítsük.

Gondozási, ápolási munkák: A virágzás és a termésfejlődés időszakában rendszeres öntözést igényel. Fontos, hogy a környezetét gyommentesen tartsuk. Ha az ápolási munkáira kevesebb idő áll rendelkezésre, úgy akkor vastag szalmás mulcsozással teremthetünk kedvező feltételeket a növényünk számára.

Magas fajta, így támrendszert, karózást igényel és a növekedés ideje alatt többszöri kötözést is. Abban az esetben, ha kevesebb, de nagyobb termés betakarítása a célunk, úgy végezhető termésritkítás is.

Betegsége, kártevői: A paradicsomokat veszélyeztető betegségek közül barna foltosságot okoz a paradicsom mozaik vírus és a sárga gyűrűs elszíneződéseket okozó paradicsom foltosság és tőhervadás a legkiemelkedőbbek.

A gomba betegségek közül a fitofórás betegség vagy paradicsom vész, valamint a lisztharmat okozhat gondot az állományban. A kártevők közül a levéltetvek és a poloskák jelentenek problémát.

A betegségek megelőzhetőek a megfelelő tő-és sortávok betartásával, valamint növényeink rendszeres ellenőrzésével. Ha kártevők (tripszek, levéltetvek, poloskák) jelennek meg a növényen, akkor rövid időn belül felütheti a fejét valamilyen kórokozó is, ezért a kártevők ellen peszticidekkel már a megjelenésük korai szakaszában védekezzünk.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,5-1,9 m
Ajánlott sortáv: 0,6 m
Ajánlott tőtáv: 50-70 cm
Kiültetés ideje: Május- Június
Érési idő: Július közepe-vége
Tenyészidő: Hosszú
Növekedés: Folytonos növekedésű
Bogyó alakja, színe: Enyhén lapított, gerezdes, piros színűket

 

Védett tartalom

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!