Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Lycopersicon 'Miniboy' F1 - Korai balkonparadicsom

Ár:
2.990 Ft

Kiszerelés: 19 cm átmérőjű cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Kedves Kertbarát Vásárlóm!
Zöldségpalántáim várhatóan április közepétől lesznek rendelhetőek, kiszállításuk folyamatos egészen nyár közepéig.
Megyeri Szabolcs

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
2.790 Ft / db
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2021-04-22

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Lycopersicon 'Miniboy' F1 - Korai balkonparadicsom főbb jellemző

 

Jellemzés: A ’Miniboy’ egy korán termőre forduló, közepes termetű, determinált növekedésű balkon és koktélparadicsom, mely szabadföldi és konténeres termesztésre egyaránt alkalmas. Konténeres termesztése mellett szól a mérete mellett, hogy lombozata sötétzöld, így igen dekoratív így dísznövényként is felhasználható.

A bogyók zöldből érnek pirosba, kis méretűek, héjuk vékony, repedésre nem hajlamosak. Ízanyagait tekintve édes, erős ízű, kissé savas fajta, mely friss fogyasztásra, valamint saláták színesebbé tételére is alkalmas. Jól kombinálható a sárga termésű fajtákkal, például a ’Primagold’ fajtával.

Talajigény: Szervesanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású, laza szerkezetű talaj ideális a számára, de normál kerti talajon is jól fejlődik.

Fényigény: Nagy fényigényű, árnyékolását kerülni kell, mivel terméshozam csökkenést okoz.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. A rendszeres öntözést meghálálja. Ha cserépben neveljük, akkor kerüljük a túlöntözést, akkor öntözzük meg, mikor a talaj felső rétege tapintásra száraz.

Hőigény: Melegigényes növény, de a meleg őszi időszakban egészen októberig szedhető.

Tápanyagigény: Közepes tápanyagigényű növény, frissen trágyázott talajba ne telepítsük.

Gondozási, ápolási munkák: A virágzás és a termésfejlődés időszakában rendszeres öntözést igényel. Fontos, hogy a környezetét gyommentesen tartsuk. Ha az ápolási munkáira kevesebb idő áll rendelkezésre, úgy akkor vastag szalmás mulcsozással teremthetünk kedvező feltételeket a növényünk számára.

A paradicsomok fontos ápolási feladata, az úgynevezett kacsolás, mellyel a levelek hónaljában fejlődő rügyeket kicsípve egyenletes virágzást és termésérést biztosítunk. A ’Miniboy’ szabadföldi és konténeres termesztésre is alkalmas, mindkét esetben nagy terméshozama miatt támrendszert igényel.

Betegsége, kártevői: A paradicsomokat veszélyeztető betegségek közül barna foltosságot okoz a paradicsom mozaik vírus és a sárga gyűrűs elszíneződéseket okozó paradicsom foltosság és tőhervadás a legkiemelkedőbbek. A gomba betegségek közül a fitofórás betegség vagy paradicsom vész, valamint a lisztharmat okozhat gondot az állományban. A kártevők közül a levéltetvek és a poloskák jelentenek problémát.

A betegségek megelőzhetőek a megfelelő tő-és sortávok betartásával, valamint növényeink rendszeres ellenőrzésével. Ha kártevők (tripszek, levéltetvek, poloskák) jelennek meg a növényen, akkor rövid időn belül felütheti a fejét valamilyen kórokozó is, ezért a kártevők ellen peszticidekkel már a megjelenésük korai szakaszában védekezzünk.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 50-60 cm
Ajánlott sortáv: 50 cm
Ajánlott tőtáv: 50 cm
Kiültetés ideje: Május-Június
Érési idő: Június közepétől
Tenyészidő: Középhosszú 
Növekedés: Középerős növekedésű
Levél: Paradicsom levelű fajta
Bogyó alakja, színe: Közepes méretű, gömbölyű, élénk piros

 

Védett tartalom

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!