Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Lycopersicon 'Kecskeméti Jubileum' – Bokor paradicsom

Ár:
1.890 Ft

Kiszerelés: 9-12 cm átmérőjű cserép
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Kedves Kertbarát Vásárlóm!
Egészséges zöldség palántákat szállítok Önnek egészen a kertkapujáig.
Megyeri Szabolcs

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.790 Ft / db
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Lycopersicon 'Kecskeméti Jubileum' – Bokor paradicsom főbb jellemző

 

Jellemzés: A ’Kecskeméti Jubileum’ paradicsom egy determinált növekedésű, bokor paradicsom. Középérésű fajta, mely július végétől augusztus végéig folyamatosan szedhető. Szabadföldi termesztésre ajánlott fajta. A termések piros színűek, enyhén lapított gömb alakúak, közép nagyok 110-120 g súlyúak.

A terméshéj vékony, a terméshús vastag így elsősorban befőző paradicsomként van számon tartva, de friss fogyasztásra is alkalmas. A kedvezőtlen környezeti feltételekkel szemben is ellenálló, erős szárat és sűrű lombozatot nevelő fajta.

Talajigény: Szervesanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású, laza szerkezetű talaj ideális a számára.

Fényigény: Nagy fényigényű, árnyékolását kerülni kell, mivel terméshozam csökkenést okoz.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. A rendszeres öntözést meghálálja. Ha cserépben neveljük, akkor kerüljük a túlöntözést, akkor öntözzük meg, mikor a talaj felső rétege tapintásra száraz.

Hőigény: Melegigényes növény, de a meleg őszi időszakban egészen októberig szedhető.

Tápanyagigény: Közepes tápanyagigényű növény, frissen trágyázott talajba ne telepítsük.

Gondozási, ápolási munkák: A virágzás és a termésfejlődés időszakában rendszeres öntözést igényel. Fontos, hogy a környezetét gyommentesen tartsuk. Ha az ápolási munkáira kevesebb idő áll rendelkezésre, úgy akkor vastag szalmás mulcsozással teremthetünk kedvező feltételeket a növényünk számára.

A paradicsomok fontos ápolási feladata, az úgynevezett kacsolás, mellyel a levelek hónaljában fejlődő rügyeket kicsípve egyenletes virágzást és termésérést biztosítunk.

Betegsége, kártevői: A paradicsomokat veszélyeztető betegségek közül barna foltosságot okoz a paradicsom mozaik vírus és a sárga gyűrűs elszíneződéseket okozó paradicsom foltosság és tőhervadás a legkiemelkedőbbek. A gomba betegségek közül a fitofórás betegség vagy paradicsom vész, valamint a lisztharmat okozhat gondot az állományban. A kártevők közül a levéltetvek és a poloskák jelentenek problémát.

A betegségek megelőzhetőek a megfelelő tő-és sortávok betartásával, valamint növényeink rendszeres ellenőrzésével. Ha kártevők (tripszek, levéltetvek, poloskák) jelennek meg a növényen, akkor rövid időn belül felütheti a fejét valamilyen kórokozó is, ezért a kártevők ellen peszticidekkel már a megjelenésük korai szakaszában védekezzünk.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 0,6-1 m
Ajánlott sortáv: 80 cm
Ajánlott tőtáv: 50-60 cm
Kiültetés ideje: Május-Június
Érési idő: Július végétől folyamatosan
Tenyészidő: Középhosszú, augusztusig szedhető
Növekedés: Középerős növekedésű
Levél: Paradicsom levelű fajta
Bogyó alakja, színe: Kissé lapított, gömb alakú, piros színű fajta. Befőző paradicsom.

 

Védett tartalom

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!