Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Lycopersicon 'K3' – Féldeterminált, bőtermő bokor paradicsom

Ár:
2.290 Ft

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék+

Balkonra ajánljuk!

Zöldség palántáim a 2021-es szezonra elfogytak.

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
2.090 Ft / db
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Lycopersicon 'K3' – Féldeterminált, bőtermő bokor paradicsom főbb jellemző

 

Jellemzés: A ’K3’ egy determinált növekedésű, korán termőre forduló, gazdagon és sokáig termő hibrid fajta, mely alkalmas szabadföldi és konténeres termesztésre is. A bogyók középnagyok, súlyuk 70-80g között alakul.

A héj és a hús vastag, piros színű, teljes érésben sötét piros színű. Ízanyagait tekintve édes, lédús, kissé savas, erőteljes paradicsom ízű. Friss fogyasztásra használható fel vagy más fajtákkal vegyesen befőzésre is alkalmas.

Talajigény: Szervesanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású, laza szerkezetű talaj ideális a számára.

Fényigény: Nagy fényigényű, árnyékolását kerülni kell, mivel terméshozam csökkenést okoz.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. A rendszeres öntözést meghálálja. Ha cserépben neveljük, akkor kerüljük a túlöntözést, akkor öntözzük meg, mikor a talaj felső rétege tapintásra száraz.

Hőigény: Melegigényes növény, de a meleg őszi időszakban egészen októberig szedhető.

Tápanyagigény: Közepes tápanyagigényű növény, frissen trágyázott talajba ne telepítsük.

Gondozási, ápolási munkák: A virágzás és a termésfejlődés időszakában rendszeres öntözést igényel. Fontos, hogy a környezetét gyommentesen tartsuk. Ha az ápolási munkáira kevesebb idő áll rendelkezésre, úgy akkor vastag szalmás mulcsozással teremthetünk kedvező feltételeket a növényünk számára.

A paradicsomok fontos ápolási feladata, az úgynevezett kacsolás, mellyel a levelek hónaljában fejlődő rügyeket kicsípve egyenletes virágzást és termésérést biztosítunk. A ’K3’ bokorparadicsom cserépben is nevelhető, a nagy terméshozam miatt azonban ilyen nevelés esetén is gondoskodni kell a támrendszerről.

A virágzás megindulása után hetente tápoldatozzuk növényünket.

Betegsége, kártevői: A paradicsomokat veszélyeztető betegségek közül barna foltosságot okoz a paradicsom mozaik vírus és a sárga gyűrűs elszíneződéseket okozó paradicsom foltosság és tőhervadás a legkiemelkedőbbek. A gomba betegségek közül a fitofórás betegség vagy paradicsom vész, valamint a lisztharmat okozhat gondot az állományban. A kártevők közül a levéltetvek és a poloskák jelentenek problémát.

A betegségek megelőzhetőek a megfelelő tő-és sortávok betartásával, valamint növényeink rendszeres ellenőrzésével. Ha kártevők (tripszek, levéltetvek, poloskák) jelennek meg a növényen, akkor rövid időn belül felütheti a fejét valamilyen kórokozó is, ezért a kártevők ellen peszticidekkel már a megjelenésük korai szakaszában védekezzünk.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 60-80 cm
Ajánlott sortáv: 0,9 m
Ajánlott tőtáv: 60-70 cm
Kiültetés ideje: Május-Június
Érési idő: Június közepétől
Tenyészidő: Hosszú, egész nyáron át szedhető
Növekedés: Bokorparadicsom
Levél: Paradicsom levelű fajta
Bogyó alakja, színe: Középnagy, gömbölyű, sima felületű, egyöntetű piros

 

Védett tartalom

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!