Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Lycopersicon 'Grappolo' – Oltott fürtös paradicsom

Ár:
4.290 Ft

Kiszerelés: 19 cm átmérőjű cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Zöldség palántáim a 2021-es szezonra elfogytak.

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Lycopersicon 'Grappolo' – Oltott fürtös paradicsom főbb jellemző

 

Jellemzés: A ’Grappolo’ egy hagyományos olasz paradicsomfajta, melyet folytonos, erőteljes növekedés és kiváló terméshozam jellemez.

Ezt fokozva az oltás során egy nagy gyökértömeget fejlesztő, erős alanyra kerül ráoltásra a termést hozó nemes rész, melynek köszönhetőn erős növekedés, nagy terméshozammal rendelkező növényt kapunk.

Bogyói fürtökbe tömörülnek, egy fürtöt öt bogyó alkot. Az érés során a bogyók sötét zöldből érnek pirosra. A héj vékony, a gyümölcshús pedig középvastag.

A bogyó közel szabályos gömb alakú, barázdák nem tarkítják. Átlagsúlya 200-300 gramm között változik. Friss fogyasztásra, feldolgozásra és saláták készítésére egyaránt kiváló fajta.

Talajigény: Szervesanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású, laza szerkezetű talaj ideális a számára, de normál kerti talajon is jól fejlődik.

Fényigény: Nagy fényigényű, árnyékolását kerülni kell, mivel terméshozam csökkenést okoz.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. A rendszeres öntözést meghálálja.

Hőigény: Melegigényes növény, de a meleg őszi időszakban egészen októberig szedhető.

Tápanyagigény: Közepes tápanyagigényű növény, frissen trágyázott talajba ne telepítsük.

Gondozási, ápolási munkák: A virágzás és a termésfejlődés időszakában rendszeres öntözést igényel. Fontos, hogy a környezetét gyommentesen tartsuk. Ha az ápolási munkáira kevesebb idő áll rendelkezésre, úgy akkor vastag szalmás mulcsozással teremthetünk kedvező feltételeket a növényünk számára.

A paradicsomok fontos ápolási feladata, az úgynevezett kacsolás, mellyel a levelek hónaljában fejlődő rügyeket kicsípve egyenletes virágzást és termésérést biztosítunk.

Betegsége, kártevői: A paradicsomokat veszélyeztető betegségek közül barna foltosságot okoz a paradicsom mozaik vírus és a sárga gyűrűs elszíneződéseket okozó paradicsom foltosság és tőhervadás a legkiemelkedőbbek.

A gomba betegségek közül a fitofórás betegség vagy paradicsom vész, valamint a lisztharmat okozhat gondot az állományban. A kártevők közül a levéltetvek és a poloskák jelentenek problémát.

A betegségek megelőzhetőek a megfelelő tő- és sortávok betartásával, valamint növényeink rendszeres ellenőrzésével.

Ha kártevők (tripszek, levéltetvek, poloskák) jelennek meg a növényen, akkor rövid időn belül felütheti a fejét valamilyen kórokozó is, ezért a kártevők ellen peszticidekkel már a megjelenésük korai szakaszában védekezzünk.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,5-1,8 m
Ajánlott sortáv: 50-60 cm
Ajánlott tőtáv: 50 cm
Kiültetés ideje: Május- Június
Érési idő: Július közepétől
Tenyészidő: Hosszú
Növekedés: Magas fajta
Bogyó alakja, színe: Gömb alakú, piros színű, középnagy

 

Védett tartalom

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!