Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Lychnis chalcedonica – Égőszerelem

4.790 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: liknisz kalcedónika)

Kiszerelés: 5 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az égőszerelem, Közép- és Kelet-Oroszországban, Kazahsztánban, Mongóliában és Északnyugat-Kínában őshonos, lágyszárú, 50-120 cm magas évelő. Európában is régóta kedvelt és ismert, szívesen ültetett dísznövény.

Erős, egyenes szárait, fényes, élénkzöld, hosszúkás, átellenben álló, kissé szőrös levelek borítják, a szárak végén június- júliusban hozza félgömb alakú, 10-50 darabos fürtös virágzatát, melyek vonzzák a méheket és lepkéket.

Rendkívül strapabíró, hosszú életű faj, ami napos, esetleg félárnyékos, meleg fekvésű helyen és bármilyen, jó vízelvezetésű talajon megél. Egyéb teendők vele, hosszantartó szárazság esetén a mérsékelt öntözés, és elvirágzás után a szárak visszavágása, elősegítve ezzel a növény megerősödését és a jövő évi virágzást.

Az évelőágyak, virágágyak kihagyhatatlan tagja, hiszen nagyszerűen társítható fehér margarétákkal, sárga cickafarkokkal, kék szarkalábakkal, macskamentákkal, zsályákkal stb.