Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Lupinus - Csillagfürt (színkeverék)

1.390 Ft

Csomagolt mennyiség: 3 db/tasak
A rizóma körmérete: I. osztályú
Virágszín: színkeverék

Tavasszal ültethető rizómáim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig  folyamatosan történik. 

Ön a rizómákat tél végétől - egész tavasszal - június végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.290 Ft / db
Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Lupinus - Csillagfürt (színkeverék) főbb jellemző

 

Jellemzői: A csillagfürt egy közepes termetű, 60 cm magas, felfelé törő habitusú évelő dísznövény, amely télálló gyökértörzsével szaporodik. Lombhullató, levelei nagyméretűek, ujjasan összetettek, mélyzöldek.

A lombozat közül emelkednek ki virágzati szárai, amelyen nagyszámú pillangós virággal rendelkezik. A virágok lehetnek fehérek, rózsaszínűek, pirosak vagy kékek. A virágzat igen feltűnő és mutatós. A pillangósvirágúak csoportjába tartozik, nitrogéngyűjtő növény.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes. Kedveli az enyhén savas, nedvesebb talajviszonyokat.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, de gyengébb fényviszonyok mellett nem virágzik, növekedése vontatottá válik. Kedveli a napos, vagy félárnyékos fényviszonyokat. Minimum 6-8 óra megvilágítás szükséges számukra naponta.

Vízigény: A hagymás, gumós, rizómás növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük.

Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj esetén a hagymák, gumók, hagymagumók vagy rizómák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. Fagytűrő, ezért a téli időszak előtt a rizómák felszedése nem szükséges, de a fagyosabb napokon érdemes a talajt letakarni.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A csillagfürt hibrid egy maximum 60 cm magasra növő, közepes termetű évelő dísznövény, amely télálló és alacsony igényekkel rendelkezik. Az ujjasan összetett levelei mellett nagyméretű, felfelé törő virágzatával is díszít július és szeptember között.

Szoliterként is jól mutat, nagyobb konténerben is tartható, de társításban is elhelyezhető. Ebben az esetben helyezzük el a társítás középső részén, mögötte és előtte is helyet kaphatnak a tavasszal vagy nyáron virágzó évelők.

Ajánlom mögé ültetni a 100 cm magas barackszínű ’Apricot Fudge’ liliomot, valamint a krémfehér tubarózsát. Elé ajánlom ültetni a fehér pünkösdirózsát, a szegélyre pedig kisebb csoportokban foglaljon helyet a pókliliom és a jakabliliom.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Lilium ’Apricot Fudge’ LA hybrid - Liliom
Polianthes tuberosa - Tubarózsa
Paeonia sinensis – Pünkösdirózsa (fehér)
Hymenocallis festalis - Pókliliom
Sprekelia formosissima - Jakabliliom

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 60 cm
Ültetési tőtáv: 30-40 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm talajtakarással)
Virágzási idő: Július - Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, háttérnövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Videók