Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Lonicera periclymenum 'Serotina' – Búbos lonc

4.490 Ft

(ejtsd: lonicéra periklimenum)

Szállítási méret: 60-100 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Függőleges felület (kerítés, pergola, apácarács, fal) összefüggő befuttatásához javasolt ültetési távolság: 80-100 cm. Tehát ez azt jelenti, hogy ha Önnek van egy 10 méter hosszú szakasza, amit szeretne befuttatni, akkor Önnek 10-13 db növényt kell elültetnie, 80-100 centiméterenként egymástól.

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
4.090 Ft / db
Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Ha kerítését, pergoláját, támfalát szeretné befuttatni kúszócserjével, jó szívvel ajánlom Önnek a Lonicera periclymenum 'Serotina' búbos loncot. Gyors sikert érhet el, és ez a kúszócserje amellett, hogy dekoratív látványt nyújt, kevés gondozást igényel.

Lombhullató faj, melynek fő díszítő értéke a belül sárga, kívül liláspiros, illatos virágai. Levelei hosszúkás tojásdadok, sötétzöldek. Augusztusban és szeptemberben virágzik. Virágzás után piros színű terméseivel is díszíteni fogja az Ön kertjét. Csavarodva, 3-4 m magasságra kúszik.

Szinte bármelyik talajban szépen fejlődik, viszont nagyon fontos, hogy napfényes helyre ültesse. Mivel hajlamos a felkopaszodásra, fiatalító metszést igényel, hogy sok éven keresztül megtartsa szépségét.

Teljesen fagytűrő, így a hideg telek sem veszélyeztetik.