Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Lonicera periclymenum – Búbos lonc

Ár:
2.190 Ft

(ejtsd: lonicéra periklimenum)

Szállítási méret: 60-80 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Függőleges felület (kerítés, pergola, apácarács, fal) összefüggő befuttatásához javasolt ültetési távolság: 80-100 cm. Tehát ez azt jelenti, hogy ha Önnek van egy 10 méter hosszú szakasza, amit szeretne befuttatni, akkor Önnek 10-13 db növényt kell elültetnie, 80-100 centiméterenként egymástól.

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.190 Ft
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2020-06-15

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A búbos lonc hazánkban nem honos, viszont régóta ültetett díszcserje. Csavarodva kúszó ágaival 4-5 m-re is felkapaszkodik. Kellemes illatú, fehér, vagy sárgásfehér virágaival díszít. Nyáron virágzik. levelei átellenesen állók, tojásdadok. A levelek színoldala sötétzöld, a levélfonák hamvas.

Minimális gondozást igénylő, gyors növekedésű lombhullató kúszócserje. Ön gyors sikert érhet el, ha kertjébe telepíti a búbos loncot. Kiválóan alkalmas kerítések, pergolák befuttatására.

Szinte bármelyik talajban szépen fejlődik, viszont nagyon fontos, hogy napfényes helyre ültesse. Mivel hajlamos a felkopaszodásra, fiatalító metszést igényel, hogy sok éven keresztül megtartsa szépségét.

Teljesen fagytűrő, így a hideg telek sem veszélyeztetik.

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!