Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Lilium 'Twosome' - Ázsiai liliom (sötétbordó/narancssárga)

1.690 Ft

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A hagyma körmérete: 16/18 cm
Virágszín: sötétbordó/narancssárga

Virághagymáim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig és augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat tél végétől nyár elejéig, és nyár végétől ősz végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom
Termék címkék:
liliom virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Lilium 'Twosome' - Ázsiai liliom (sötétbordó/narancssárga) főbb jellemző

 

Jellemzői: Az ázsiai hibrid liliomokat több Kelet- és Közép-Ázsiából származó faj keresztezésével állították elő. Virágformájuk, virágzási idejük, színük, sőt még termetük is nagy eltéréseket mutat fajtánként, azonban vannak közös tulajdonságaik is.

Ilyen például a lándzsás, sötétzöld levélzet, melyen finom szőrözöttség is megfigyelhető. Virágforma típusból a turbán, trombita és kehely alakokat különítjük el. A ’Twosome’ fajta egy nagytermetű ázsiai liliom hibrid, amelynek kifejlett magassága meghaladja a 100 cm-t.

A virágai szintén nagyméretűek, kehely alakúak, júniusban és júliusban virágoznak. A virágszín erős, intenzív narancssárga, a szirmok belső része szinte fekete, a szirmok széle felé világosodik és vált át narancsszínűvé.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A liliomok a kert királynői. Magas, elegáns termetük, hatalmas, feltűnő virágai ezt a szerepet szánják számukra. Elhelyezhetők szoliterként is, kisebb csoportokban ültetve, de társításban is hangsúlyos szerep lehet az övék.

A ’Twosome’ egy ázsiai liliom hibrid, amelyet több fajta, változat keresztezésével állítottak elő. Nagytermetű liliom, amelynek végleges, kifejlett magassága 100-120 cm is lehet. A virágai nagyméretűek, színük fekete-bordó és intenzív narancssárga.

A virágok júniusban és júliusban nyílnak, szinte lángolnak, kifejezetten egyedi megjelenést biztosítva a nyári kertnek. Érdemes olyan liliomokkal társítani, amelyek hasonlóan intenzív színhatással bírnak. A liliomok elé ajánlom a kék ’Blue Magic’ íriszt, amelynek színei kiváló kontrasztot teremtenek a sárga liliomokkal.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Lilium ’Whistler’
Lilium ’Netty’s Pride’
Lilium ’Asiatic Orange’
Iris hollandica ’Blue Magic’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 100-120 cm
Ültetési tőtáv: 15-20 cm
Ültetési mélység: 15-20 cm
Virágzási idő: Június-Július
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: nyári kert, közepes gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom

Videók