Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Lilium Asiatic pink-white - Ázsiai liliom (rózaszín/fehér)

1.790 Ft

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A hagyma körmérete: 16/18 cm
Virágszín: fehér/sárga, rózsaszín pettyekkel

Virághagymáim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig és augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat tél végétől nyár elejéig, és nyár végétől ősz végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom
Termék címkék:
liliom virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Lilium Asiatic pink-white - Ázsiai liliom (rózaszín/fehér) főbb jellemző

 

Jellemzői: Az ázsiai hibrid liliomokat több Kelet- és Közép-Ázsiából származó faj keresztezésével állították elő. Virágformájuk, virágzási idejük, színük, sőt még termetük is nagy eltéréseket mutat fajtánként, azonban vannak közös tulajdonságaik is.

Ilyen például a lándzsás, sötétzöld levélzet, melyen finom szőrözöttség is megfigyelhető. Virágforma típusból a turbán, trombita és kehely alakokat különítjük el.

Az ’Asiatic Pink-White’ liliom egy kehely virágalakú fajta, amely nagytermetű (70-80 cm), a virágok színe feltűnő és vidám hangulatú. A szirmok alapszíne fehér, a csúcsi része felé eső felső egyharmad részük pedig pink színű.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A liliomok a kert királynői. Magas, elegáns termetük, hatalmas, feltűnő virágai ezt a szerepet szánják számukra. Elhelyezhetők szoliterként is, kisebb csoportokban ültetve, de társításban is hangsúlyos szerep lehet az övék.

Az ’Asiatic Pink-White’ liliom egy nagytermetű (70-80 cm) liliomfajta, amelynek virágszíne fehér, de a szirmok csúcsi része, nagyjából a szirmok felső egyharmada élénk pink színű, ezáltal vidám hangulatot teremthet a kertjében.

Érdemes kisebb csoportokban szoliterként ültetni, de ha más liliomokkal társítja, akkor helyezze előtérbe és ültessen mögé magasabb, termetesebb fajtákat.

Bár a jácintok tavaszi virágzásúak, mégis érdemes őket elhelyezni a társításban, hiszen ha elnyílnak, helyüket átveszi a szellőrózsa, amelynek virágzásával egybeesik a liliom virágzása, ezzel folyamatos virágpompát biztosíthatunk a kertrészben.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Lilium ’Asiatic Black’
Lilium ’Asiatic Red’
Hyacinthus ’Gipsy Queen’
Hyacinthus ’Blue Magic’
Anemone ’Hollandia’
Crocus sieberi ’Firefly’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 70-80 cm
Ültetési tőtáv: 15-20 cm
Ültetési mélység: 15-20 cm
Virágzási idő: Június-Július
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: nyári kert, közepes gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom

Videók