Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Liliom 'Apricot Fudge' (Lilium longiflorum x Ázsiai liliom hibrid)

Ár:
1.490 Ft

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A hagyma körmérete: 16-18 cm
Virágszín: barackszín

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Menny.:db

Hasznos tudnivalók

A Liliom 'Apricot Fudge' (Lilium longiflorum x Ázsiai liliom hibrid) főbb jellemző

 

Jellemzői: A liliomok nyári virágzású, nagyméretű tagjai a kertnek. Hagymás évelők, melyek hagymái télállók, ősszel nem szükséges őket felszedni, de érdemes a hidegebb téli időszakokban letakarni a talajt. Leveleik fényesek, lándzsa alakúak.

Az ’Apricot Fudge’ egy rózsára emlékeztető virágformával rendelkező fajta, melynek virágai barackszínűek és kellemes illatúak. Kifejlett magassága maximum 1 méter, virágzása pedig nyár közepén kezdődik.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes. Kedveli az enyhén savas, nedvesebb talajviszonyokat.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, de gyengébb fényviszonyok mellett nem virágzik, növekedése vontatottá válik. Kedveli a napos, vagy félárnyékos fényviszonyokat. Minimum 6-8 óra megvilágítás szükséges számukra naponta.

Vízigény: A hagymás, gumós, rizómás növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj esetén a hagymák, gumók, hagymagumók vagy rizómák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. Fagytűrő, ezért a téli időszak előtt a hagymák felszedése nem szükséges, de a fagyosabb napokon érdemes a talajt letakarni.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A liliomok nagytermetű, hagymás évelők, melyek júliusi virágzásukkal varázsolnak színeket a kertbe. Alkalmazhatók szoliterként, és nagyobb dézsában is nevelhetők és társításban is alkalmazhatók.

Az ’Apricot Fudge’ egy különleges megjelenésű liliom fajta, mely szinte követeli, hogy egy formagyűjteménybe helyezzük el.

Ehhez válasszuk mellé a ’Twosome’ ázsiai liliomot, a trombitavirágú királyliliomot, a teltvirágú ’Magic Star’ és az egyszerű virágú, de feltűnő színű ’Dizzy’ orientál liliomokat és nem utolsó sorban az ’Satisfaction’ liliomfát.

Ebben az összeállításban számtalan forma és mérettípust megtalálunk, mely megalapozhatja kertünk liliom gyűjteményét.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Lilium 'Twosome' - Ázsiai liliom (sötétbordó/narancssárga)
Lilium regale - Trombitavirágú liliom (fehér, sárga torokkal)
Lilium 'Magic Star' - Teltvirágú orientál liliom (rózsaszín csíkos)
Lilium 'Dizzy' - Orientál liliom (fehér, rózsaszín pettyekkel)
Lilium 'Satisfaction' - Óriásvirágú liliom (sárga/sötét rózsaszín)

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 100 cm
Ültetési tőtáv: 40-50 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm talajtakarással)
Virágzási idő: Június - Augusztus
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, háttérnövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom