Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Legyen Ön is balkonkertész!

Attól, hogy egy lakásban él, nem kell lemondania a kertészkedésről. Legyen szó erkélyről, teraszról vagy egy loggia-ról, ott helye van cserjéknek, virágoknak, fűszernövényeknek, de akár még gyümölcstermőknek is. Ha úgy érzi, szeretne egy kis zöld környezetet kialakítani az otthonában, jó lenne élvezni a munkája gyümölcsét vagy szeretné felvirágoztatni egy kicsit a balkont, akkor most a legjobb helyen jár.

Indulhat a balkonkertészkedés!

A jó hír az, hogy a balkonon való növénygondozás nem bonyolult dolog, sőt, akkor is bátran belevághat, ha korábban még egy szimpla szobanövénnyel is akadtak gondjai. Ugyanis a balkonnövények gondozása nem nagy feladat, viszont látványos meghálálják a törődést. Ha már régóta gondolkozik azon, hogy szívesen feldobná az erkélyét, akkor itt a remek alkalom!

Ha szeretné látni, hogy zajlik a gyakorlatban a kertépítés egy balkonon, az alábbi videóra kattintva megtekintheti!

A cserjék utánozhatatlan atmoszférát teremtenek az erkélyen

Ha van olyan növény, ami teljesen megváltoztatja a terasz vagy az erkély atmoszféráját és már önmagában is sokat dob a környezetén, azok a különböző cserjék. A Vörös korallberkenye például tavasszal apró, széles, krémfehér virágokkal, ősszel pedig dekoratív, vörös bogyótermésével kápráztat el.

Tarkalevelű babérsom

A Tarkalevelű babérsom az egyik legszebb örökzöld dísznövényünk, amelynek fényes, tarka levelein sárga pettyek láthatók, melyek kivételes látványt nyújtanak.

Nagyvirágú liliomfa virága

A Nagyvirágú liliomfa pedig remekül érvényesül hatalmas, nagy, rózsaszínes-fehéres virágaival.

Mindez azonban csak a jéghegy csúcsa, a cserjék teljes választékát ide kattintva tekintheti meg és részletesen is olvashat róluk. 

A virág minden balkon lelke

Ha szeretné, hogy egy színes, virágoktól roskadozó erkélyen pihenhesse ki a nap fáradalmait vagy egy ilyen virágzuhatag mellett fogyaszthassa el a reggeli kávéját vagy teáját, akkor most a legjobb helyen jár. Ugyanis ha átgondoltan vásárolja meg balkon növényeit, akkor nyáron, ősszel és tavasszal is lesz olyan virág, amely megörvendezteti szépségével.

Nyári növények

Ha szeretné, hogy a legmelegebb hónapokban is gyönyörű virágok díszítsék az erkélyét, akkor a kertészetem nyári balkonvirág kínálatában bátran válogathat különlegességek és ritkán kapható virágok között is.

Mindezt megteheti ide kattintva! 

Őszi virágok

Az ősz ugyan az elmúlás és a természet pihenésre készülésének időszaka, azonban ennek az erkélyén nem kell látszódnia. Ha szeretné, hogy ebben a szürke időszakban is színes virágok díszítsék a balkonját, akkor most a legjobb helyen jár. Kertészetemben ugyanis kifejezetten azokat a dísznövényeket válogattam össze, melyek virágzási ideje az ősz.

Ide kattintva mindezt megtekintheti.  Így odakinn eshet az eső és fújhat a szél, Ön az otthonában továbbra is a színes virágtengerbe érkezik majd haza.

Tavaszi virágok

Tavasszal ébred a természet, zöldellnek a fák, kibújnak az első virágok. Ebben az időszakban szinte nincs is olyan ember, aki ne dekorálná balkonját, teraszát virágokkal. Ehhez pedig nem kell csak egyszerűen a muskátlira gondolni, hiszen sokkal különlegesebb virágokat is választhat a balkonra.

Ide kattintva megtekintheti a teljes tavaszi virág kínálatomat.

Termeljen gyümölcsöt az erkélyen!

A városi kertbarátok sokáig csak álmodoztak arról, hogy saját maguk számára termelhessenek gyümölcsöt a saját kertjükben. Ha csak nem volt valahol egy hobbiföldjük, akkor bizony az egyetlen opció a sarki zöldség – gyümölcs bolt maradt. Egészen idáig.

Ugyanis ezek a törpe, determinált növekedésű gyümölcsfa oltványok lehetővé teszik, hogy akár a tizedik emeleten élők is friss gyümölcsöt szüretelhessenek anélkül, hogy kitennék a lábukat otthonról. Ráadásul mindehhez elég egy dézsa, melyben elültetve tökéletesen érzi magát a fa. Maximum két méter magasra nő egy ilyen fa, ami még egy panellakás erkélyén is kényelmesen elfér.

Emellett nem csak hasznosak, de esztétikusak is ezek a balkon gyümölcsfák, így akár dísznövényként is tarthatóak. Balkon gyümölcsfáim választékát ide kattintva tekintheti meg.

Jól látható tehát, hogy egy nagyváros kellős közepén, egy kis méretű erkélyen is van lehetősége arra, hogy valódi kerti hangulatot teremtsen virágok, cserjék vagy gyümölcstermők segítségével.

Érdekesnek találta cikkemet? Kérem nyomjon egy Tetsziket.

További bejegyzéseim itt éri el

Tartalomhoz tartozó címkék: balkonkertészkedés