Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Lagerstroemia 'Tuscarora' – Kínai selyemmirtusz

8.990 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: lágerstrőmia)

Szállítási méret: 60-80 cm magas
Kiszerelés: 3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Magyarországon egyedülálló a selyemmirtusz kínálatom!

Védett tartalom
Ár: méret: Kosárba
8.990 Ft
60 - 80 cm
Menny.:
9.990 Ft
80 - 100 cm
Menny.:
12.990 Ft
100 - 120 cm
Menny.:
14.990 Ft
140 - 160 cm
Menny.:

Hasznos tudnivalók

A Lagerstroemia 'Tuscarora' – Kínai selyemmirtusz főbb jellemző

 

Habitus: 3-4 méter magas, mediterrán hangulatot teremtő cserje vagy kis fa, többször több törzzsel. A törzs idősebb korban hámlik. Rendkívül dekoratív. A levelek oválisak, kihegyezett csúcsúak. Lombhullató.

Virág: Sötét rózsaszín színű virágai nagyméretű bugákba tömörülnek. A virágok rojtosak, különlegesek. Kiváló méhlegelő. Virágait az évi, friss hajtásokon hozza.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. A gyorsan melegedő homoktalajokat is kedveli.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, tűző napon mutat a legszebben.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, a rendszeres öntözést meghálálja, főleg virágzás idején, a nyári hónapokban.

Gondozás: Rendszeres metszést igényel. Kora tavasszal érdemes megmetszeni, hogy a habitus bokrosabb legyen, és virágzásra serkentsük a növényt. A kései fagyok károsíthatják, így szükség esetén a visszafagyott hajtásokat távolítsuk el.

Keressen neki egy igazán meleg, fényes helyet a kertben és meg fogja hálálni. Fiatalabb korában télen érdemes takarni a törzsét a fagy ellen.

Társítás és elhelyezés a kertben: A selyemmirtuszok különleges ékkövei lehetnek a kertnek. Habitusukkal, virágaikkal igazi mediterrán hangulatot teremtenek. A selyemmirtuszok általában cserje-, vagy kis fa termetűek.

Idősebb korukra kérgük színes lesz és hámló, tehát a téli hónapokban is pompás látványt nyújt. Levelei zöldek, oválisak, csúcsuk kihegyezett. Nyár közepétől szeptember közepéig-végéig virágoznak.

Virágzatuk nagy méretű bugavirágzat, mely azon túl, hogy kiváló méh-, és lepkecsalogató, igazán szemet gyönyörködtető látvány. Érdemes szoliterként alkalmazni, hogy megmutassa igazi báját, de természetesen társításban is kiválóan elhelyezhető.

A ’Tuscarora’ egy közepes méretű (3-4 méter) kis fává vagy cserjévé fejlődik, és sötét rózsaszín virágai nyár elejétől egészen az őszi fagyokig díszlenek. Alkalmazható utcafronton és kisebb kertekben is, szoliterként és társításban elhelyezve egyaránt.

Amennyiben társítja, ültesse a társítás hátulsó részére és emelje ki a különleges, rózsaszín virágszínt fehér színekkel. Ehhez ajánlom a nyár első felében nyíló krémszínű, történelmi-rambler, futó-kúszó rózsát (’Albéric Barbier’), amely mellé ültesse a nyár végétől virágzó, hófehér ’Diana’ mályvacserjét!

A társítás középső részén jelenjen meg a fehér és rózsaszín is a gyöngyvirágcserje ’Yuki Cherry Blossom’ fajtájával. Az összeültetés elülső részén a bíboros kerti zsálya (’Purpurascens’) intenzív illatot teremt.

A kertrész lezárásaként alkalmazott 'Mandy®' vörös törpe-mini rózsa mellett nagyszerűen mutat az erős illatú, terülő habitusú ’Doone Valley’ tarka citromillatú kakukkfű.

Társításra javasolt növényfajták:

Rosa 'Albéric Barbier' - krémszínű világos sárga centerrel, történelmi - rambler, futó - kúszó rózsa
Hibiscus syriacus 'Diana' – Fehér virágú mályvacserje
Deutzia 'Yuki Cherry Blossom' – Gyöngyvirágcserje
Salvia officinalis 'Purpurascens' - Bíboros kerti zsálya
Rosa 'Mandy®' - vörös törpe - mini rózsa
Thymus citriodorus 'Doone Valley' - Tarka kúszó citromillatú kakukkfű

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 3-4 m
Kifejlett szélesség: 2-3 m
Ültetési tőtáv: 2-3 m
Virágzási idő: Június - Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, évelő ágyak háttérnövénye, lepkekert, méhlegelő

 

Védett tartalom