Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Lagerstroemia 'Lafayette' - Kínai selyemmirtusz

6.290 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: lágerstrőmia)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 3-4 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Magyarországon egyedülálló a selyemmirtusz kínálatom!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Lagerstroemia 'Lafayette' - Kínai selyemmirtusz főbb jellemző

 

Habitus: 0,8-1 méter magas, mediterrán hangulatot teremtő cserje, többször több törzzsel. A törzs idősebb korban hámlik. Rendkívül dekoratív. A levelek oválisak, kihegyezett csúcsúak. Lombhullató. A fajta egyedülálló habitussal rendelkezik a selyemmirtuszok körében, ugyanis alacsony, és széles habitusú.

Virág: Szinte fehér, halvány rózsaszín virágai bugákba tömörülnek. A virágok rojtosak, különlegesek. Kiváló méhlegelő. Virágait az évi, friss hajtásokon hozza.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. A gyorsan melegedő homoktalajokat is kedveli.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, tűző napon mutat a legszebben.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, a rendszeres öntözést meghálálja, főleg virágzás idején, a nyári hónapokban.

Gondozás: Rendszeres metszést igényel. Kora tavasszal érdemes megmetszeni, hogy a habitus bokrosabb legyen, és virágzásra serkentsük a növényt. A kései fagyok károsíthatják, így szükség esetén a visszafagyott hajtásokat távolítsuk el.

Keressen neki egy igazán meleg, fényes helyet a kertben és meg fogja hálálni. Fiatalabb korában télen érdemes takarni a törzsét a fagy ellen.

Társítás és elhelyezés a kertben: A selyemmirtuszok különleges ékkövei lehetnek a kertnek. Habitusukkal, virágaikkal igazi mediterrán hangulatot teremtenek. A selyemmirtuszok általában cserje- , vagy kis fa termetűek. Idősebb korukra kérgük színes lesz és hámló, tehát a téli hónapokban is pompás látványt nyújt. Levelei zöldek, oválisak, csúcsuk kihegyezett.

Nyár közepétől szeptember közepéig-végéig virágoznak. Virágzatuk nagy méretű bugavirágzat, mely azon túl, hogy kiváló méh-, és lepkecsalogató, igazán szemet gyönyörködtető látvány. Érdemes szoliterként alkalmazni, hogy megmutassa igazi báját, de természetesen társításban is kiválóan elhelyezhető.

A ’Lafayette’ selyemmirtusz nagyon különleges helyet foglal el a selyemmirtuszok között, ugyanis halvány rózsaszín színe és törpe termete nagyon jól társíthatóvá teszi. Kiválóan mutat az ágyásszegélyek cserjefajtájaként. Háttérnövényként ajánlom a hasonló színvilággal rendelkező 'Krasawitsa Moskvy' rózsaszínes virágú orgonát, ha már májustól szeretne gyönyörködni a virágokban. Ehhez ajánlom a kissé alacsonyabb ’Flower Power’ nyáriorgonát.

A cserjék elé ültesse a selyemmirtusz ’Petite Red’ fajtáját, amely kisebb termetű (1-2m), így nagyon szép átmenetet képez az előtte lévő növényekkel. A lilás színű méhbalzsam csoportokban ültetve az ágyásban még inkább lepkecsalogató hatással bír.

A ’Lafayette’ fajtához hasonló méretekkel bírnak a bugás lángvirágok, így a fajta mellé ültesse a narancsos színű 'Flame Coral' és a lila-fehér 'Flame Purple Eye' fajtákat. A ’Lafayette’ előtt pompásan mutat a délvirág 'Sundella Red' fajtája.

Társításra javasolt növényfajták:

Syringa vulgaris 'Krasawitsa Moskvy' - Rózsaszínes fehér orgona
Buddleia weyeriana 'Flower Power'® - Kékes-lilás virágú nyáriorgona
Lagerstroemia indica 'Petite Red' – Kínai selyemmirtusz
Monarda 'Beauty of Cobham' - Méhbalzsam (lilás rózsaszín)
Phlox paniculata 'Flame Coral' - Bugás lángvirág (narancsos rózsaszín)
Phlox paniculata 'Flame Purple Eye' - Bugás lángvirág (sötét lila fehér szemmel)
Delosperma 'Sundella Red' – Délvirág, kristályvirág

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 0,8-1 m
Kifejlett szélesség: 1 m
Ültetési tőtáv: 1 m
Virágzási idő: Július - Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, évelő ágyak háttérnövénye, lepkekert, méhlegelő

 

Védett tartalom

Videók