Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Lagerstroemia indica 'Zuni' – Kínai selyemmirtusz (sötétlila)

Ár:
4.990 Ft

(ejtsd: lágerstrőmia indiká)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 3 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.190 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Lagerstroemia indica 'Zuni' – Kínai selyemmirtusz (sötétlila) főbb jellemző

 

Habitus: 2-3 méter magas, mediterrán hangulatot teremtő cserje vagy kis fa, többször több törzzsel. A törzs idősebb korban hámlik. Rendkívül dekoratív. A levelek oválisak, kihegyezett csúcsúak. Lombhullató.

Virág: Sötét lilás-rózsaszínes virágai nagy méretű bugákba tömörülnek. A virágok rojtosak, különlegesek. Kiváló méhlegelő. Virágait az évi, friss hajtásokon hozza.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. A gyorsan melegedő homoktalajokat is kedveli.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, tűző napon mutat a legszebben.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, a rendszeres öntözést meghálálja, főleg virágzás idején, a nyári hónapokban.

Gondozás: Rendszeres metszést igényel. Kora tavasszal érdemes megmetszeni, hogy a habitus bokrosabb legyen, és virágzásra serkentsük a növényt. A kései fagyok károsíthatják, így szükség esetén a visszafagyott hajtásokat távolítsuk el.

Keressen neki egy igazán meleg, fényes helyet a kertben és meg fogja hálálni. Fiatalabb korában télen érdemes takarni a törzsét a fagy ellen. Lisztharmatra rezisztens fajta.

Társítás és elhelyezés a kertben: A selyemmirtuszok különleges ékkövei lehetnek a kertnek. Habitusukkal, virágaikkal igazi mediterrán hangulatot teremtenek. A selyemmirtuszok általában cserje-, vagy kis fa termetűek. Idősebb korukra kérgük színes lesz és hámló, tehát a téli hónapokban is pompás látványt nyújt. Levelei zöldek, oválisak, csúcsuk kihegyezett.

Nyár közepétől szeptember közepéig-végéig virágoznak. Virágzatuk nagy méretű bugavirágzat, mely azon túl, hogy kiváló méh-, és lepkecsalogató, igazán szemet gyönyörködtető látvány. Érdemes szoliterként alkalmazni, hogy megmutassa igazi báját, de természetesen társításban is kiválóan elhelyezhető.

A ’Zuni’ egy amerikai nemesítésű selyemmirtusz fajta, melynek nagy előnye a varázslatos virágszínén kívül az, hogy lisztharmat ellenálló hibrid fajta. 2-3 méteres magasságot érhet el kifejlett korára. Nagyon jól mutat társításban a fehér, szintén amerikai ’Natchez’ fajtával, vagy a kimondottan sötét rózsaszín ’Coccinea’ fajtával.

Amennyiben más színekkel tenné vidámabbá a társítást, és nem a romantikus hangulatra vágyik, akkor válassza a sötétkék ’Black Knight’ vagy a sárga, ám erőteljesebb növekedésű ’Sungold’ nyáriorgonákat, amelyek októberig díszíthetik kertjét.

Érdemes a társítást kiegészíteni a narancsos színű 'Orange Queen' gyömbérgyökérrel és a szintén vidám, mediterrán hangulatot idéző 'Henry Eilers' kúpvirággal. Az ágyás szegélyén kapjon helyet a rendkívüli korallpiros, narancsos rózsaszín 'Flame Coral' bugás lángvirág.

Társításra javasolt növényfajták:

Lagerstroemia hybrida 'Natchez' - Kínai selyemmirtusz
Lagerstroemia indica 'Coccinea' – Kínai selyemmirtusz
Buddleia davidii 'Black Knight' – Sötétlila virágú nyáriorgona
Buddleia x weyeriana 'Sungold' - Sárga virágú nyáriorgona
Geum coccineum 'Orange Queen' - Gyömbérgyökér
Rudbeckia 'Henry Eilers' – Kúpvirág
Phlox paniculata 'Flame Coral' - Bugás lángivrág (narancsos rózsaszín)

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 2-3 m
Kifejlett szélesség: 2 m
Ültetési tőtáv: 2 m
Virágzási idő: Július - Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, évelő ágyak háttérnövénye, lepkekert, méhlegelő

 

Védett tartalom

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!