Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Lagerstroemia indica 'Rouge Soutenu' – Kínai selyemmirtusz

7.990 Ft

(ejtsd: lágerstrőmia)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Európai különlegesség!

Védett tartalom
Ár: méret: Kosárba
7.990 Ft
20 - 60 cm
Menny.:
14.490 Ft
120 - 140 cm
Menny.:

Hasznos tudnivalók

A Lagerstroemia indica 'Rouge Soutenu' – Kínai selyemmirtusz főbb jellemző

 

Habitus: Általában 3-4 méter magas, mediterrán hangulatot teremtő cserje vagy kis fa, gyakran több törzzsel. A törzs idősebb korban hámlik. Rendkívül dekoratív. A levelek oválisak, kihegyezett csúcsúak. Lombhullató.

Virág: Élénk rózsaszín virágai nagy méretű bugákba tömörülnek. A virágok rojtosak, különlegesek. Kiváló méhlegelő. Virágait az évi, friss hajtásokon hozza.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. A gyorsan melegedő homoktalajokat is kedveli.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, tűző napon mutat a legszebben.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, a rendszeres öntözést meghálálja, főleg virágzás idején, a nyári hónapokban.

Gondozás: Rendszeres metszést igényel. Kora tavasszal érdemes megmetszeni, hogy a habitus bokrosabb legyen, és virágzásra serkentsük a növényt. A kései fagyok károsíthatják, így szükség esetén a visszafagyott hajtásokat távolítsuk el.

Keressen neki egy igazán meleg, fényes helyet a kertben és meg fogja hálálni. Fiatalabb korában télen érdemes takarni a törzsét a fagy ellen.

Társítás és elhelyezés a kertben: A selyemmirtuszok különleges ékkövei lehetnek a kertnek. Habitusukkal, virágjaikkal igazi mediterrán hangulatot teremtenek. A selyemmirtuszok általában cserje- , vagy kis fa termetűek. Idősebb korukra kérgük színes lesz és hámló, tehát a téli hónapokban is pompás látványt nyújt.

Levelei zöldek, oválisak, csúcsuk kihegyezett. Nyár közepétől szeptember közepéig-végéig virágoznak. Virágzatuk nagy méretű bugavirágzat, mely azon túl, hogy kiváló méh-, és lepkecsalogató, igazán szemet gyönyörködtető látvány.

Érdemes szoliterként alkalmazni, hogy megmutassa igazi báját, de természetesen társításban is kiválóan elhelyezhető.

A ’Rouge Soutenu’ selyemmirtusz olyan lehet a kertjében, mint egy gyönyörű, rózsaszín báli ruha, amely minden évszakban ünneppé varázsolja a kertjét. A különleges, romantikus, ám egyben élénk, mediterrán hangulatot, amelyet jelképez, egyéb selyemmirtusz fajtákkal is fokozhatjuk.

Kiváló társai lehetnek a ’Coccinea’ és a 'Black Solitaire - Purely Purple' selyemmirtuszok, amelyek különlegességük miatt még inkább odavonzzák a tekintetet a társításra. A virágzási idő akár októberig is megnyújtható, ha nyáriorgonákat is ültet a selyemmirtuszokhoz. Válassza a fehér színű ’White Profusion’ fajtát.

A romantikus összhatást szépen kiegészíthetik a nyáron virágzó évelők. Ajánlom a kasvirág ’Milkshake’ fajtáját, amely rózsaszín színével átmenetet teremt a sötétkék virágú kékszakáll ’Kew Blue’ fajtájával. A társítást egészítse ki a rózsaszín színvilágú ’Miss Katherine’ közönséges levendulával és a ’Walker’s Low’ kerti macskamentával.

Társításra javasolt növényfajták:

Lagerstroemia indica 'Coccinea' – Kínai selyemmirtusz
Lagerstroemia 'Black Solitaire - Purely Purple' - Bordó lombú, lila virágú kínai selyemmirtusz
Buddleia davidii 'White Profusion' - Fehér nyáriorgona
Echinacea purpurea 'Milkshake' – Kasvirág
Caryopteris clandonensis 'Kew Blue' - Sötétkék virágú kékszakáll
Lavandula angustifolia 'Miss Katherine' - Rózsaszín közönséges levendula
Nepeta 'Walker's Low' – Kerti macskamenta

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 3-4 m
Kifejlett szélesség: 2,5 m
Ültetési tőtáv: 2,5-3 m
Virágzási idő: Július - Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, évelő ágyak háttérnövénye, lepkekert, méhlegelő

 

Védett tartalom