Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Lagerstroemia indica 'Dynamite' – Kínai selyemmirtusz (piros)

Ár:
7.990 Ft

(ejtsd: lágerstrőmia indiká)

Szállítási méret: 40-60 cm magas
Kiszerelés: 3 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.190 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Lagerstroemia indica 'Dynamite' – Kínai selyemmirtusz (piros) főbb jellemző

 

Habitus: Általában 3-4 méter magas, mediterrán hangulatot teremtő cserje vagy kis fa, gyakran több törzzsel. A törzs idősebb korban hámlik. Rendkívül dekoratív. A levelek oválisak, kihegyezett csúcsúak. Lombhullató.

Virág: Cseresznyepiros virágjai nagyméretű bugákba tömörülnek. A virágok rojtosak, különlegesek. Kiváló méhlegelő. Virágait az évi, friss hajtásokon hozza.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. A gyorsan melegedő homoktalajokat is kedveli.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, tűző napon mutat a legszebben.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, a rendszeres öntözést meghálálja, főleg virágzás idején, a nyári hónapokban.

Gondozás: Rendszeres metszést igényel. Kora tavasszal érdemes megmetszeni, hogy a habitus bokrosabb legyen, és virágzásra serkentsük a növényt. A kései fagyok károsíthatják, így szükség esetén a visszafagyott hajtásokat távolítsuk el.

Keressen neki egy igazán meleg, fényes helyet a kertben és meg fogja hálálni. Fiatalabb korában télen érdemes takarni a törzsét a fagy ellen.

Társítás és elhelyezés a kertben: A selyemmirtuszok különleges ékkövei lehetnek a kertnek. Habitusukkal, virágaikkal igazi mediterrán hangulatot teremtenek. A selyemmirtuszok általában cserje-, vagy kis fa termetűek. Idősebb korukra kérgük színes lesz és hámló, tehát a téli hónapokban is pompás látványt nyújt. Levelei zöldek, oválisak, csúcsuk kihegyezett.

Nyár közepétől szeptember közepéig-végéig virágoznak. Virágzatuk nagy méretű bugavirágzat, mely azon túl, hogy kiváló méh-, és lepkecsalogató, igazán szemet gyönyörködtető látvány. Érdemes szoliterként alkalmazni, hogy megmutassa igazi báját, de természetesen társításban is kiválóan elhelyezhető.

A ’Dynamite’ selyemmirtusz olyan lehet a kertjében, mint egy cseresznyepiros felhő, amely minden évszakban mutat valami szépet. A különleges és élénk, vidám, nyári hangulatot, amelyet jelképez, fokozhatjuk rózsaszín és lila árnyalatú selyemmirtusz fajtákkal, így a  fénylő rózsaszín ’Hopi’ vagy a lila színű ’Zuni’ remekül illenek a fajtához.

Ha meg akarja hosszabbítani a virágzási időt, akkor ültessen a cserjék mellé nyáriorgona fajtákat, így akár októberig is pompázhat a kertje. Ajánlom a ’Flower Power’ fajta színkavalkádját, amely remekül kiegészíti a piros-lila-rózsaszín virágzást. A cserjék előtt kiváló helyet kaphatnak a rózsaszín és kék évelő dísznövények.

Ajánlom a különleges színű ’Tomato Soup’ kasvirágot, és a kék ligeti zsálya ’Marcus’ fajtáját. A rózsaszín erősítésére ültessen méhbalzsamot (’Pink Lace’). Ezzel a társítási formával csodaszép nyári társítást tud létrehozni kertjében, amely egészen októberig mutatja bájait.

Társításra javasolt növényfajták:

Lagerstroemia indica 'Zuni' – Kínai selyemmirtusz (sötétlila)
Buddleia weyeriana 'Flower Power'® - Kékes-lilás virágú nyáriorgona
Echinacea purpurea 'Tomato Soup' - Kasvirág
Salvia nemorosa 'Marcus' - Kék ligeti zsálya
Monarda 'Pink Lace' - Méhbalzsam

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 3-4 m
Kifejlett szélesség: 2,5 m
Ültetési tőtáv: 2,5-3 m
Virágzási idő: Július - Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, évelő ágyak háttérnövénye, lepkekert, méhlegelő

 

Védett tartalom