Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Lagerstroemia indica x fauriei 'Comanche' – Magastörzsű kínai selyemmirtusz (lazacszínű)

7.590 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: lágerstrőmia)

Szállítási méret: 150-175 cm magas törzsre oltott
Kiszerelés: 5 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Lagerstroemia indica x fauriei 'Comanche' – Magastörzsű kínai selyemmirtusz (lazacszínű) főbb jellemző

 

Habitus: 3-4 méter magas, mediterrán hangulatot teremtő cserje vagy kis fa, többször több törzzsel. A törzs idősebb korban hámlik. Rendkívül dekoratív. A levelek oválisak, kihegyezett csúcsúak. Lombhullató.

Virág: Kellemes, krémes, lazac rózsaszín virágai nagy méretű bugákba tömörülnek, melyeknek nagysága 15-20 cm is lehet. A virágok rojtosak, különlegesek. Kiváló méhlegelő. Virágait az évi, friss hajtásokon hozza.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. A gyorsan melegedő homoktalajokat is kedveli.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, tűző napon mutat a legszebben.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, a rendszeres öntözést meghálálja, főleg virágzás idején, a nyári hónapokban.

Gondozás: Rendszeres metszést igényel. Kora tavasszal érdemes megmetszeni, hogy a habitus bokrosabb legyen, és virágzásra serkentsük a növényt. A kései fagyok károsíthatják, így szükség esetén a visszafagyott hajtásokat távolítsuk el.

Keressen neki egy igazán meleg, fényes helyet a kertben és meg fogja hálálni. Fiatalabb korában télen érdemes takarni a törzsét a fagy ellen.

Társítás és elhelyezés a kertben: A selyemmirtuszok különleges ékkövei lehetnek a kertnek. Habitusukkal, virágaikkal igazi mediterrán hangulatot teremtenek. A selyemmirtuszok általában cserje- , vagy kis fa termetűek. Idősebb korukra kérgük színes lesz és hámló, tehát a téli hónapokban is pompás látványt nyújt. Levelei zöldek, oválisak, csúcsuk kihegyezett.

Nyár közepétől szeptember közepéig-végéig virágoznak. Virágzatuk nagy méretű bugavirágzat, mely azon túl, hogy kiváló méh-, és lepkecsalogató, igazán szemet gyönyörködtető látvány.

Érdemes szoliterként alkalmazni, hogy megmutassa igazi báját, de természetesen társításban is kiválóan elhelyezhető.

A ’Comanche’ selyemmirtusz egy lazac rózsaszín virágszínű, hatalmas bugavirágzatot alkotó, pompás díszfa vagy cserje a kertjében. Érdemes lazac színét más selyemmirtuszokkal társítani. Kiváló választás lehet a világos rózsaszín 'Camaieu d'ete ® - Indycam' fajta. Mivel ezek a fajták nagyobb mérettel rendelkeznek, ültessen eléjük kisebb méretű cserjéket.

A ’Petite Red’ selyemmirtusz kis termete, élénk színe remek átmenetet teremthetnek a cserjék és az évelő dísznövények között. A rózsaszín hangsúlyozásának remek módja lehet rózsaszín kasvirággal kiegészíteni a társítást ('Prairie Splendour'), melyet egészítsen ki a virginiai veronika lila bájával (’Lavendelturm’).

Az ágyás elülső részében helyet kaphat a fehér virágszínű ’Schneehügel’ ligeti zsálya. Ezekkel a fajokkal, fajtákkal csodás rózsaszín-lila-fehér társítást alkothat kertjében.

Társításra javasolt növényfajták:

Lagerstroemia indica 'Camaieu d'ete ® - Indycam' - Világos rózsaszín virágú kínai selyemmirtusz
Lagerstroemia indica 'Petite Red' – Kínai selyemmirtusz
Echinacea purpurea 'Prairie Splendour' - Rózsaszín kasvirág
Veronicastrum virginicum 'Lavendelturm' - Virginiai veronika
Salvia nemorosa 'Schneehügel' - Ligeti zsálya (fehér)

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 3-4 m
Kifejlett szélesség: 2,5 m
Ültetési tőtáv: 2,5-3 m
Virágzási idő: Július - Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, évelő ágyak háttérnövénye, lepkekert, méhlegelő

 

Védett tartalom