Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Lagerstroemia indica 'Apalachee' – Kínai selyemmirtusz

3.990 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: lágerstrőmia indika)

Szállítási méret: évszaktól függően 40-80 cm magas
Kiszerelés: 2-3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Magyarországon egyedülálló a selyemmirtusz kínálatom!

Védett tartalom
Ár: méret: Kosárba
3.990 Ft
40 - 60 cm
Menny.:
4.990 Ft
60 - 120 cm
Menny.:

Hasznos tudnivalók

A Lagerstroemia indica 'Apalachee' – Kínai selyemmirtusz főbb jellemző

 

Habitus: 3-3,5 méter magas, mediterrán hangulatot teremtő cserje vagy kis fa, többször több törzzsel. A törzs idősebb korban hámlik. Rendkívül dekoratív. A levelek oválisak, kihegyezett csúcsúak. Lombhullató.

Virág: Lilás-rózsaszín virágai nagyméretű bugákba tömörülnek. A virágok rojtosak, különlegesek. Kiváló méhlegelő. Virágait az évi, friss hajtásokon hozza.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. A gyorsan melegedő homoktalajokat is kedveli.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, tűző napon mutat a legszebben.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, a rendszeres öntözést meghálálja, főleg virágzás idején, a nyári hónapokban.

Gondozás: Rendszeres metszést igényel. Kora tavasszal érdemes megmetszeni, hogy a habitus bokrosabb legyen, és virágzásra serkentsük a növényt. A kései fagyok károsíthatják, így szükség esetén a visszafagyott hajtásokat távolítsuk el.

Keressen neki egy igazán meleg, fényes helyet a kertben és meg fogja hálálni. Fiatalabb korában télen érdemes takarni a törzsét a fagy ellen. Lisztharmat-ellenálló fajta.

Társítás és elhelyezés a kertben: A selyemmirtuszok habitusukkal, virágaikkal igazi mediterrán hangulatot teremtenek. Általában cserje-, vagy kis fa termetűek. Idősebb korukra kérgük színes lesz és hámló, tehát a téli hónapokban is pompás látványt nyújt.

Levelei zöldek, oválisak, csúcsuk kihegyezett. Nyár közepétől szeptember közepéig-végéig virágoznak. Virágzatuk nagy méretű bugavirágzat, mely azon túl, hogy kiváló méh-, és lepkecsalogató, igazán szemet gyönyörködtető látvány. Érdemes szoliterként alkalmazni, hogy megmutassa igazi báját, de természetesen társításban is kiválóan elhelyezhető.

Az ’Apalachee’ kínai selyemmirtusz egy 3-3,5 méter magasra növő nagyméretű, lombhullató cserje vagy kis fa. Dús lombozatának és virágzásának köszönhetően szoliterként is kiválóan mutat, de társításban is elhelyezhető.

Az utóbbi esetben társítsa a ’Catawba’ lila virágszínű kínai selyemmirtusszal. A lilás-rózsaszín és lila színek nagyszerű harmóniát teremtenek a társítás hátsó részén. Előttük kapjon helyet a sötétlila (’Balck Knight’) és a színjátszó, kékes-lilás virágú nyáriorgona ('Flower Power'®).

A társítás középső részére ültesse a nagyon jól alakítható vörös korallberkenyét (’Red Robin’), amelyet egészítsen ki az előtte helyet kapó keskenylevelű menyecskeszemmel (’Route 66’). Az ágyás szegélyén kapjon helyet a rózsáspiros küllőrojt (’Foerster’s Liebling’) és a halványlila színekben gazdag ráncoslevelű gólyaorr (’Philippe Vapelle’).

Társításra javasolt növényfajták:

Lagerstroemia hybrida 'Catawba' - Kínai selyemmirtusz
Buddleia davidii 'Black Knight' – Sötétlila virágú nyáriorgona
Buddleia weyeriana 'Flower Power'® - Kékes-lilás virágú nyáriorgona
Photinia fraseri 'Red Robin' - Vörös korallberkenye
Coreopsis verticillata 'Route 66' - Keskenylevelű menyecskeszem
Erigeron 'Foerster's Liebling' - Rózsáspiros küllőrojt
Geranium 'Philippe Vapelle' – Ráncoslevelű gólyaorr

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 3-3,5 m
Kifejlett szélesség: 2,5 m
Ültetési tőtáv: 2,5-3 m
Virágzási idő: Július - Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, évelő ágyak háttérnövénye, lepkekert, méhlegelő

 

Védett tartalom