Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Lagerstroemia hybrida 'Muskogee' - Kínai selyemmirtusz

5.990 Ft

(ejtsd: lágerstrőmia hibrida)

Szállítási méret: 40-60 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Védett tartalom
Ár: méret: Kosárba
5.990 Ft
40 - 60 cm
Menny.:
9.690 Ft
80 - 100 cm
Menny.:
11.190 Ft
100 - 120 cm
Menny.:

Hasznos tudnivalók

A Lagerstroemia hybrida 'Muskogee' - Kínai selyemmirtusz főbb jellemző

 

Habitus: 3-5 méter magas, mediterrán hangulatot teremtő cserje vagy kis fa, többször több törzzsel. A törzs idősebb korban hámlik. Rendkívül dekoratív. A levelek oválisak, kihegyezett csúcsúak. Lombhullató.

Virág: Lilába hajló, halvány rózsaszín virágai nagyméretű bugákba tömörülnek. A virágok rojtosak, különlegesek. Kiváló méhlegelő. Virágait az évi, friss hajtásokon hozza.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. A gyorsan melegedő homoktalajokat is kedveli.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, tűző napon mutat a legszebben.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, a rendszeres öntözést meghálálja, főleg virágzás idején, a nyári hónapokban.

Gondozás: Rendszeres metszést igényel. Kora tavasszal érdemes megmetszeni, hogy a habitus bokrosabb legyen, és virágzásra serkentsük a növényt. A kései fagyok károsíthatják, így szükség esetén a visszafagyott hajtásokat távolítsuk el.

Keressen neki egy igazán meleg, fényes helyet a kertben és meg fogja hálálni. Fiatalabb korában télen érdemes takarni a törzsét a fagy ellen.

Társítás és elhelyezés a kertben: A selyemmirtuszok különleges ékkövei lehetnek a kertnek. Habitusukkal, virágaikkal igazi mediterrán hangulatot teremtenek. A selyemmirtuszok általában cserje-, vagy kis fa termetűek. Idősebb korukra kérgük színes lesz és hámló, tehát a téli hónapokban is pompás látványt nyújt.

Levelei zöldek, oválisak, csúcsuk kihegyezett. Nyár közepétől szeptember közepéig-végéig virágoznak. Virágzatuk nagyméretű bugavirágzat, mely azon túl, hogy kiváló méh-, és lepkecsalogató, igazán szemet gyönyörködtető látvány. Érdemes szoliterként alkalmazni, hogy megmutassa igazi báját, de természetesen társításban is kiválóan elhelyezhető.

A ’Muskogee' fajta egy halványlilás rózsaszín virágszínű, elegáns cserje vagy kis fa termetű selyemmirtusz. Magassága 3-5 m, ennélfogva kiválóan társítható több virágzó cserje- és évelőfajtával.

A selyemmirtuszok csodásan mutatnak egymás mellett, ezért a ’Muskogee’ fajta mellett nagyszerűen mutat a lazacszínű, hasonló kifejlett magasságú ’Comanche’ selyemmirtusz fajta. A selyemmirtuszok előtt nagyszerűen mutatnak a rózsák.

Ajánlom a sötét rózsaszín, fehér középpontos rambler, kúszórózsát, a ’Super Excelsa’ fajtát, amely kiegészülhet a nagytermetű, különlegesen rózsaszín virágú ’Cornelia’ parkrózsával.

A rózsák elé ültessünk narancs-barna, féltelt virágú sásliliomot (’You Angel You’), amely mellett helyet kaphat a rózsaszín fehér nádtippan ’Overdam’ fajtája. Az ágyás elülső részére ültessünk sötét liláskék közönséges levendulát (’Imperial Gem’). Az ágyást zárjuk le bíborvörös délvirággal.

Társításra javasolt növényfajták:

Lagerstroemia indica 'Comanche' – Kínai selyemmirtusz (lazacszínű)
Rosa 'Super Excelsa' – sötét rózsaszín, fehér központtal rambler, kúszó rózsa
Rosa 'Cornelia' - rózsaszín parkrózsa
Hemerocallis 'You Angel You' - Narancs-barna színű, féltelt virágú sásliliom
Calamagrostis x acutiflora 'Overdam' - Rózsaszín fehér nádtippan
Lavandula angustifolia 'Imperial Gem' - Sötét liláskék közönséges levendula
Delosperma cooperi - Bíborvörös délvirág, kristályvirág

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 3-5 m
Kifejlett szélesség: 3-3,5 m
Ültetési tőtáv: 3-3,5 m
Virágzási idő: Július - Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, évelő ágyak háttérnövénye, lepkekert, méhlegelő

 

Védett tartalom

Videók