Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Lagerstroemia 'Berlingot Menthe' – Kínai selyemmirtusz

6.990 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: lágerstrőmia)

Szállítási méret: 40-60 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom
Ár: méret: Kosárba
6.990 Ft
40 - 60 cm
Menny.:
13.990 Ft
80 - 100 cm
Menny.:

Hasznos tudnivalók

A Lagerstroemia 'Berlingot Menthe' – Kínai selyemmirtusz főbb jellemző

 

Habitus: 2 méter magas, mediterrán hangulatot teremtő cserje vagy kis fa, többször több törzzsel. A törzs idősebb korban hámlik. Rendkívül dekoratív. A levelek oválisak, kihegyezett csúcsúak. Lombhullató.

Virág: Rózsaszín-fehér színű virágai nagyméretű bugákba tömörülnek. A virágok rojtosak, különlegesek. Kiváló méhlegelő. Virágait az évi, friss hajtásokon hozza.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. A gyorsan melegedő homoktalajokat is kedveli.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, tűző napon mutat a legszebben.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, a rendszeres öntözést meghálálja, főleg virágzás idején, a nyári hónapokban.

Gondozás: Rendszeres metszést igényel. Kora tavasszal érdemes megmetszeni, hogy a habitus bokrosabb legyen, és virágzásra serkentsük a növényt. A kései fagyok károsíthatják, így szükség esetén a visszafagyott hajtásokat távolítsuk el.

Keressen neki egy igazán meleg, fényes helyet a kertben és meg fogja hálálni. Fiatalabb korában télen érdemes takarni a törzsét a fagy ellen.

Társítás és elhelyezés a kertben: A selyemmirtuszok habitusukkal, virágaikkal igazi mediterrán hangulatot teremtenek. Általában cserje-, vagy kis fa termetűek. Idősebb korukra kérgük színes lesz és hámló, tehát a téli hónapokban is pompás látványt nyújt. Levelei zöldek, oválisak, csúcsuk kihegyezett. Nyár közepétől szeptember közepéig-végéig virágoznak.

Virágzatuk nagyméretű bugavirágzat, mely azon túl, hogy kiváló méh-, és lepkecsalogató, igazán szemet gyönyörködtető látvány. Érdemes szoliterként alkalmazni, hogy megmutassa igazi báját, de természetesen társításban is kiválóan elhelyezhető.

A 'Berlingot Menthe' egy tarka virágzatú kínai selyemmirtuszfajta, nyáron nyíló virágai ugyanis rózsaszín és fehér színekben pompáznak. Bár szoliterként is nagyszerűen mutat, társításban is érdemes elhelyezni.

Ebben az esetben ajánlom mellé ültetni a fényes rózsaszín kínai selyemmirtuszt (’Hopi’), eléjük pedig ültesse az illatos barátcserje fehér változatát (’Alba’), amelyet rendszeres metszéssel alakítson a társításban lévő növények méretéhez.

Az összeültetésben kapjon helyet a fehér, kistermetű nyáriorgona (’White Ball’), valamint a mirigyes pereszlény kék virágszínű 'Blue Cloud Strain' fajtája, amely a nyár eleji kert dísze.

Ültessen erre a kertrészre még fürtös fáklyaliliomot (’Royal Castle’), a társítást pedig zárja le tömött vadmajorannával (’Compactum’). Ezzel egy színekben és illatokban gazdag társítás lehet az Öné.

Társításra javasolt növényfajták:

Lagerstroemia indica 'Hopi' – Kínai selyemmirtusz (fényes rózsaszín)
Vitex agnus-castus 'Alba' – Illatos barátcserje
Buddleia davidii 'White Ball' – Nyáriorgona
Calamintha nepeta 'Blue Cloud Strain' - Mirigyes pereszlény
Kniphofia uvaria 'Royal Castle' - Fürtös fáklyaliliom
Origanum vulgare 'Compactum' - Tömött vadmajoranna (szurokfű; oregano)

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 2 m
Kifejlett szélesség: 2 m
Ültetési tőtáv: 2 m
Virágzási idő: Július - Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, évelő ágyak háttérnövénye, lepkekert, méhlegelő

 

Védett tartalom