Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Lagerstroemia 'Benoit' – Kínai selyemmirtusz

Ár:
3.990 Ft

(ejtsd: lágerstrőmia)

Szállítási méret: 40-60 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2021-09-30

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Lagerstroemia 'Benoit' – Kínai selyemmirtusz főbb jellemző

 

Habitus: 2-3 méter magas, mediterrán hangulatot teremtő cserje vagy kis fa, többször több törzzsel. A törzs idősebb korban hámló és vöröses. A levelek oválisak, kihegyezett csúcsúak. Lombhullató.

Virág: Élénk, középrózsaszín virágai nagy bugákba tömörülnek (15-20 cm). A virágok rojtosak, különlegesek. Kiváló méhlegelő. Virágait az évi, friss hajtásokon hozza.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. A gyorsan melegedő homoktalajokat is kedveli.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, tűző napon nevelve a legszebb.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, a rendszeres öntözést meghálálja, főleg virágzás idején, a nyári hónapokban.

Gondozás: Rendszeres metszést igényel. Kora tavasszal érdemes megmetszeni, hogy a habitus bokrosabb legyen, és virágzásra serkentsük a növényt. A kései fagyok károsíthatják, így szükség esetén a visszafagyott hajtásokat távolítsuk el. Keressen neki egy igazán meleg, fényes helyet a kertben és meg fogja hálálni. Fiatalabb korában télen érdemes takarni a törzsét a fagy ellen.

Társítás és elhelyezés a kertben: A selyemmirtuszok különleges ékkövei lehetnek a kertnek. Habitusukkal, virágaikkal igazi mediterrán hangulatot teremtenek. A selyemmirtuszok általában cserje- , vagy kis fa termetűek. Idősebb korukra kérgük színes lesz és hámló, tehát a téli hónapokban is pompás látványt nyújt.

Levelei zöldek, oválisak, csúcsuk kihegyezett. Nyár közepétől szeptember közepéig-végéig virágoznak. Virágzatuk nagy méretű bugavirágzat, mely azon túl, hogy kiváló méh-, és lepkecsalogató, igazán szemet gyönyörködtető látvány. Érdemes szoliterként alkalmazni, hogy megmutassa igazi báját, de természetesen társításban is kiválóan elhelyezhető.

A ’Benoit’ selyemmirtusz élénk rózsaszín virágai kiválóan társíthatók más selyemmirtuszokkal, mint a bordó lombú, halvány rózsaszín virágú selyemmirtusszal ('Black Solitaire - Blush'), de a fehér virágú 'Neige d'ete ® - La Purete du Blanc' fajta is szépen kiemeli a fénylő rózsaszínt. Ha a rózsaszín-fehér színek mellett más színeket is szeretnénk látni, akkor forduljunk a nyáriorgonafélékhez.

Szinte együtt kezdenek virágozni, de a nyáriorgona akár októberig képes ontani édes illatát. Válassza a fehér ('White Profusion') és sárga ('Sungold') színeket. Ha a cserjecsoport virágzását már májustól élvezni szeretné, akkor ültessen orgonafajtákat, például sötét virágszínű ’Charles Joly’ fajtát.

A cserjék előtt kapjanak helyet a nagy fényigényű évelők. A ’Benoit’ harsány rózsaszínjéhez remekül illenek a kasvirág színei. Válassza a 'Fatal Attraction' vagy a 'Cheyenne Spirit' fajtákat. Szegélyként ültesse a májusi virágzású, csíkos ’Candy Stripes’ lángvirágot.

Társításra javasolt növényfajták:

Lagerstroemia 'Black Solitaire - Blush' - Bordó lombú, halvány rózsaszín virágú kínai selyemmirtusz
Lagerstroemia indica 'Neige d'ete ® - La Purete du Blanc' - Fehér virágú kínai selyemmirtusz
Buddleia davidii 'White Profusion' - Fehér nyáriorgona
Buddleia x weyeriana 'Sungold' - Sárga virágú nyáriorgona
Syringa vulgaris 'Charles Joly' - Telt, sötétlila orgona
Echinacea 'Fatal Attraction' - Kasvirág (sötét bíbor-lila)
Echinacea purpurea 'Cheyenne Spirit' – Kasvirág
Phlox subulata 'Candy Stripes' – Árlevelű lángvirág

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 2-3 m
Kifejlett szélesség: 2,5-3 m
Ültetési tőtáv: 3 m
Virágzási idő: Július - Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, évelő ágyak háttérnövénye, lepkekert, méhlegelő

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!