Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Közös növények öntözése

Megyeri Szabolcs
2015. 06. 25. 14:43:57

A nyári kánikulát nem csak az emberek és állatok sínylik meg, hanem a növények is. A kerti flóra mellett sajnos sokan nem fordítanak elég figyelmet az utcafronti, vagy a közös nevelésű társasházi növényekre, pedig ezek is megérdemlik a törődést. Praktikus kijelölni egy állandó önkéntest, aki szívesen elvégzi a feladatot, vagy váltásban kijelölni a felelős öntözőt.

Az öntözést érdemes a hajnali vagy esti órákban elvégezni, mikor a nagy meleg már enyhült. Az öntözési költségeket jól lehet mérsékelni az esővíz begyűjtésével, mely minimális befektetéssel jár, elég egy hordót csatlakoztatni az ereszhez.

Locsoláskor felesleges elárasztani a növényeket, mert egy adott mennyiségnél többet nem tudnak felvenni, a többlet pedig vagy pangóvízként károsítja a növényt, vagy egyszerűen elpárolog. Bevethető költségkímélő csepegtető öntözőrendszer is, melyhez csak egy kilyuggatott gumitömlő kell, melyet egyik végén a kerti csaphoz rögzítünk, a másik végén pedig bedugaszolunk. Végső esetre pedig alternatíva a szárazságtűrő növények ültetése, melyek jóval kevesebb gondozást igényelnek.

Tartalomhoz tartozó címkék: kertészeti tanácsok