Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü

Konténeres gyümölcsfák ültetése

Az őszi ültetési szezonban sokan döntenek gyümölcsfa telepítése mellett, azonban talán nem mindenki tudja, mik a szakszerű gyümölcsfa ültetés lépései. Amennyiben Ön is még csak most ismerkedik a faültetés gyakorlati oldalával, bizonyára hasznosnak találja az alábbi pontokba szedett leírást!

Konténeres gyümölcsfa csemeték a Megyeri kertészetben

1. Előkészületek

Ültetés előtt két fő feladata lesz, az első a talaj előkészítése, a második az ültetőgödör kialakítása. A kiszemelt területet mélyrehatóan ássa fel, alaposan gyomtalanítsa, szükség esetén talajfertőtlenítést végezzen. Az ültetőgödör egy egyszerű mélyedés, melynek nem kell túl nagynak lennie, általában elég a növény földlabdájának másfél-kétszerese. A gödör alját tápanyaggal (komposzt, istállótrágya) béleljük ki, majd ezt vékony földréteggel fedjük be.

2. Ültetés, behelyezés

A konténeres gyümölcsfa földlabdáját tegye szabaddá, majd óvatosan helyezze be az előkészített helyére. Nagyon fontos, hogy a földlabda teteje egy szintben legyen a talaj felszínével. Kérjen meg egy segítőt, hogy a fát a törzsénél fogva a megfelelő magasságban tartsa, míg Ön lassan visszahelyezi a kitermelt földet a gödörbe. Érdemes a folyamat közben egy-két alkalommal lábbal, taposással óvatosan tömöríteni a talajt, hogy a fa ne süllyedjen meg később a laza közegben.

3. Beöntözés, támasztékozás

Az ültetés végeztével, már csak egy alapos beöntözés van hátra, amit a következő napokban pár alkalommal ismételjen meg, főképp, ha az időjárás éppen szárazabb. Gyakori félelem, hogy a frissen ültetett csenevész kis fa kidől, de ettől nem igazán kell tartani. Karózni, támasztékozni csak akkor kell, ha teljesen csupasz, koronázat nélküli fát ültetünk. Fontos, hogy karózáskor ne vékony madzagot használjunk, mert az megvághatja a törzset, jobb választása széles, puha pamutszalag például.

Amennyiben ültetnivaló gyümölcsfát keres, IDE kattintva böngészheti át kertészetem kínálatát!

gyümölcsfa vásárlás a Megyeri kertészetből

Mikor ültessek?

A konténeres, földlabdás facsemeték elvileg a fagyos, hideg téli hetek kivételével bármikor ültethetőek, de a növény számára az őszi hónapok a legideálisabbak, így ugyanis zavartalanul begyökerezhetnek még a tél beállta előtt, a tavaszt pedig már életerős, virágzásra, termésre kész növendékként kezdhetik meg!

Milyen gyümölcsfát ültessek?

Online kertészetemben kényelmesen megtekintheti a választékot, mely a teljes gyümölcstermő palettát lefedi, így Ön akár hagyományos hazai gyümölcsfát, például szilvát, almát, körtét, diót keres, akár valamilyen egzotikus, izgalmas gyümölcsöt, például mirtuszdiót, indián banánt, fügét, vagy éppen kivit szeretne, biztosan megtalálja kedvencét! Az interneten keresztüli rendelésnek számos előnye van, nem köti Önt a nyitvatartási idő, megfontoltabb döntést hozhat, és minden terméknél rövid, informatív leírást olvashat, mely segíti Önt a szakszerű választásban. A kiválasztott növényeket rövid határidővel, az egész ország területén kiszállítom egészen az Ön kertkapujáig!

gyümölcsfa vásár a Megyeri kertészetben

blog comments powered by Disqus