Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Kivi videótár

A kivi egy erőteljes, gyorsan növekvő, fásodó szárú gyümölcstermő növény, amely már sikerrel termeszthető hazánkban. Számos fajtáját ma már a világ számos részén termesztik barna (vagy színes), ehető gyümölcsei miatt. Dísznövényként is nevelhető, ugyanis fényes, sötétzöld lombja, hosszú, kapaszkodó hajtásai és gyümölcsei is igen mutatósok, nem beszélve az enyhén illatos, sárgásfehér virágjáról, amelyek szintén különlegesek. 

A gyümölcsök ősszel érnek (az egészen aprótól a tojásméretig minden méret és számos színvariáns megtalálható). Kissé savanykásan édes íze van, amely az ananász, eper, dinnye és banán furcsa és különleges keverékére emlékeztet és különösen magas C-vitamin tartalommal rendelkezik. 

A kivi legtöbb fajtája kétlaki (különálló hím és nőstény növényegyedek), ezért a vásárlásnál ezt érdemes figyelembe venni. Ha öntermékeny fajtára esik a választása, természetesen egy egyed is bőséges termést képes hozni. Növekedésük erőteljes, nevelésük egészen könnyű a kert védettebb, félárnyékos helyein.

A gyümölcsként való nevelésen túl alkalmas lugasok kialakítására, kerítések vagy falak takarására is.  

A teljes anyag megtekintése körülbelül 1,5 órát vesz igénybe.