Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Kezdődhet a vetés!

Megyeri Szabolcs
2015. 02. 05. 11:52:48

Az év második hónapjában már több zöldségféle vetésének, vagyis a palántanevelésnek jön el az ideje, bár nem minden termény vethető ilyen korán. A palántanevelés 6-8 hetet, míg a kiszoktatás egy hetet vesz igénybe, így palántaneveléskor mindig a kerti kiültetés megszabott idejétől számoljunk vissza körülbelül két hónapot. A palántaneveléshez három fő alapanyag kell, ezek a minőségi vetőmag, a szaporító tálca, és a morzsolható, porhanyós, laza állagú föld.

Az ültetési mélység rendszerint a mag hosszának két-háromszorosa. Az elvetett magokat le kell fedni, például fóliával, hogy a fajtának megfelelő csírázási hőmérséklet biztosított legyen. A letakart magoncokat óvatosan öntözzük, kerülni kell a kiszáradást, és a pangóvíz kialakulását is. Mikor a növénykék már két-három levelet növesztettek, levehetjük róluk a takarót, és szétültethetjük őket, amennyiben ez a sűrű vetés miatt szükséges. Magvetés helyett választhatjuk az előnevelt palánták megvásárlását is, melyek már erőteljes növénykék, amiket, miután kertészetemtől megkapta, már ültetheti és gondozgathatja is.

Tartalomhoz tartozó címkék: zöldség palánta