Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Tanácsok a piros virágú trombitafolyondár ültetéshez

Megyeri Szabolcs
2015. 01. 15. 17:20:15

A kerti növények élete az ültetéssel kezdődik. Mivel ez az első olyan művelet, amit egyedül végzünk, csak kettesben a növénnyel, ezért fontos, hogy minden szempontot teljesítsünk ahhoz, hogy jól érezze magát az évek alatt. A piros trombitafolyondár nem igényel túl sok munkát, így biztosan minden kertbarátnak megfelelő növény.

Az alkalmas hely kiválasztása: A kertünk napos helyére kell ültetni a piros virágú trombitafolyondárt, hiszen így hozza a legtöbb virágot.  Mivel 10-12 méter magasra is képes felkapaszkodni a trombitafolyondár, ezért alaposan át kell gondolni, hogy hova szeretnénk tenni. Remekül használható, házfalak, kerítések, pergolák befuttatására.

Talaj- és ültető hely előkészítése: A kiválasztott hely talaját forgassuk át ásóval, hogy porhanyós földbe lehessen ültetni a kapaszkodó cserjét. Célszerű kétszer olyan széles és mély ültető gödröt készíteni a piros trombitafolyondár számára. Ezzel a két előkészülettel segíthetjük a gyökerek könnyebb terjedését a talajban.

Az ültetés menete: Az elkészült ültető gödröt érdemes Dolce Vital általános virágföld keverékkel feltölteni, így teljesítjük a növény tápdús talajigényét. Miután belehelyeztük a kapaszkodó növényt a gödörbe, egy alapos megöntözés szükséges. Ezzel is a gyökerek növekedését támogatjuk. A heti, rendszeres öntözést a tápanyagban dús keverék kiváló vízfelvevő- és vízmegtartó tulajdonsága segíti.

Téli takaró: Ha a kora téli, de még fagymentes időszakot választja az ültetés idejének, akkor javasolt felkészíteni az újonnan elhelyezett növényt a hidegebb napokra. Ekkor felaprított levelekkel, szalmával vagy talajtakaró hánccsal terítse be a növény alját 30-40 cm-es magasságig. Ezzel megelőzhető a téli talajátfagyás okozta gyengülés.

A fenti tanácsok betartásával megannyi piros tölcsérvirág fog minket várni egy júliusi reggelen. 

Tartalomhoz tartozó címkék: trombitafolyondár