Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Mivel ültethető az ezüstfa?

Megyeri Szabolcs
2014. 05. 28. 16:22:05

Egy-egy növény megvásárlása előtt sokakat gondolkodóba ejt, hogy mit tudnak mellé vagy éppen alá telepíteni, illetve a kiválasztott növény hogy illeszthető be a meglévő kertbe. Ha megtetszett az ezüstfa, de még nem tudja hogyan használná fel akkor ez az írás Önnek szól!

 

 

Keskenylevelű ezüstfánk nem túl magas, 5-8 méteres, lombkoronája laza.

 

Mivel nem ad nagyon erős árnyékot, ezért alacsony növekedésű cserjéket, évelőket bátran telepíthetünk alá. Ezüstös levelei érdekes kontrasztot alkothatnak a törpe vérborbolya bordó lombjával.

Ültethetünk alá talajtakaró cserjéket, mint a kúszó madárbirsszőnyegmadárbirs vagy orbáncfű. A fa lombja által adott félárnyékot élvezheti a szívvirág.

 

Ha sövénynek ültettük ezüstfánkat, akkor elé érdemes növényeket telepíteni, mert dús lombja jó hátteret adhat nekik. Választhatunk színes lombú cserjéket, mint a bordó cserszömörce vagy a korallberkenye, de igazán szép összhatást érhetünk el, ha élénk színű rózsabokrokat ültetünk ezüstfa sövényünk előterébe. Royal Gold, vagy Lancome rózsáihoz ültessen ezüstfa sövényt!

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel is!

Tartalomhoz tartozó címkék: kertépítés cserje ezüstfa