Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Milyen jótékony hatásai vannak a Japánbirs termésének?

Megyeri Szabolcs
2014. 12. 15. 10:56:50

Valószínűleg Ön is tudja, hogy a birsalmából sajtot, kompótot lehet készíteni. A Japánbirs termése kisebb, mint a jól ismert birsalma, azonban ugyan úgy lehet ezt a birsalmát is felhasználni. Miután már elkezdett virágozni a japán birs fája, akkor utána számíthat a gyümölcsök megjelenésére is. A nyár végén, ősz elején érő, C-vitaminban igen gazdag birstermések keménységük és savanyúságuk miatt nem ajánlottak a nyersen fogyasztásra.

Mivel a Japán birs ágain hosszú tüskék helyezkednek el, ezért mindenképpen legyünk figyelmesek, amikor begyűjtjük a termést. A szüretet egészen az első fagyokig lehet végezni, ez után pedig sötét, hűvös helyen kell tárolni a birsalmákat, amíg fel nem lesznek dolgozva. Főzve igazán különleges ízű lekvárt, befőttet, kompótot kapunk belőle, azonban fokozhatjuk még azzal, hogy almával együtt készítjük el az ételt. Ezáltal kicsit édeskés íz lesz a végeredmény. Mivel a Japán birs termése savanyúbb, mint az ismert birsalma, ezért ajánlott kicsivel több cukrot tenni a belőle készült ételbe. Télen igazán kiváló gyümölcsünk, mely vitaminraktárainkat is feltölti, hiszen nem csak C-vitaminban, hanem A, B1, B2, E-vitaminban is gazdag. Mindenkinek jó szívvel ajánlom a japán birsből készült ételek fogyasztását, hiszen a B1-vitaminra nagy szükségünk van a téli időszakban, hogy a borús, rosszabb hangulatot elűzze.

Tartalomhoz tartozó címkék: cserje