Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Miért nem virágzik a trombitafolyondárom?

Megyeri Szabolcs
2015. 01. 14. 15:57:59

Sokan fordulnak hozzám olyan problémával, hogy nem virágzik a kertben lévő trombitafolyondár. Összeszedtem pár gondolatot, hogy miért történhet ez meg.

Fényhiány: A fény hiánya a legsűrűbben előforduló probléma, ami miatt nem virágzik a trombitafolyondár. Ha árnyékos területre lett ültetve a kapaszkodó növény, akkor könnyen megnyúlhatnak a hajtásai, azért, hogy elérjék a napsugarakat. Azért szükséges, hogy a kert napos helyére legyen ültetve a növény, hogy napi 8-10 óra megvilágítást megkapjon.

Túladagolt tápanyag: Semelyik növény esetében sem jó, hogy ha túlzott mennyiségű tápanyagot juttatunk ki. Mindig követni kell a csomagoláson feltüntetett arányokat, amik pontosan úgy vannak összeállítva, hogy elegendő legyen a növénynek. A magas nitrogén tartalmú műtrágyák hatására, sok, nagy, üde zöld színű levelek fejlődnek. A foszforban gazdag műtrágyák a rengeteg, pazar küllemű trombitavirágért felelősek.

Rossz metszés: Ha nem jó időben végezzük el a metszést, akkor levághatjuk azokat a hajtásokat, amiken a virágbimbók ülnek. Emiatt kora tavasszal érdemes elkezdeni a metszését.

A fenti hiányosságokból látható, hogy virágzás elmaradását legtöbbször emberi mulasztás okozza. Amennyiben ültetésnél kellő figyelmet fordítottunk a növényre, és a metszést sem hanyagoltuk el, akkor biztosak lehetünk abban, hogy júliustól, szeptemberig megannyi feltűnő színű virág fog nyílni. 

Tartalomhoz tartozó címkék: kertész válasz trombitafolyondár
blog comments powered by Disqus