Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hova ültethetünk vízipálmát?

Megyeri Szabolcs
2015. 04. 20. 15:41:59

A vízipálma igazán különleges megjelenésű évelő dísznövény, mellyel valódi trópusi környezetet teremthetünk kertünkbe, lakásunkba. Ültethető szoliterként, azaz önmagában a kerti tavakba, vagy csoportosan szegélynövényként a tó mellé, vagy esetleg a vízcsap alá, különböző dekorkövekkel körbevéve, így a túlcsorduló víz folyamatosan nedvesen tartja növényünket. A vízipálmát tarthatjuk dézsában is, mely a kerti ösvény bejáratához téve magával ragadó látványt nyújt, és rögtön lenyűgözi kertünkbe látogató vendégeinket.

A trópusi esőerdők hangulatát vihetjük lakásunk fényben gazdag területeire, ha egyéb hasonló igényeket kívánó növénnyel együtt kisebb palackokba ültetve a falra akasztjuk őket. Ezzel a vertikális elrendezéssel és a megfelelő növények összeválogatásával egyedi, vízesésszerűen leomló növényzuhatagot alakíthatunk ki. A vízipálmát általában olyan növényekkel érdemes társítani, melyek hasonló igényekkel rendelkeznek, ilyen pl. a szobai futóka, a zöldike, diffenbachia, fikuszok, begóniák, páfrányok vagy a mindent kibíró dracéna.

Különféle kompozíciókat alakíthatunk ki belőlük, ültethetjük őket falra akasztható kaspókba, de cserépbe helyezve a szoba egy világos részén is remekül tudnak érvényesülni. Ezen növények számára nem csak a nappaliban, de a fürdőszobában is találhatunk megfelelő helyet, a szellőztetésnél azonban figyeljünk, különösen a téli időszakban, nehogy hirtelen ráengedjük a növényekre a hideg levegőt.

Szeretne Ön is vízipálmát? Itt megrendelheti

Amennyiben hasznosnak találta bejegyzésem, kérem nyomjon egy Tetsziket

További cikkeimet itt olvashatja

Tartalomhoz tartozó címkék: évelő növény